Τα 60 εκ. έφτασαν τα PS4 που στάλθηκαν στα καταστήματα

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Sony και ο στόχος για το 2017.

Πριν λίγες ώρες η Sony δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2016, δηλαδή για το διάστημα που αφορά μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις σε όλους τους τομείς της εταιρίας είναι μειωμένα κατά 6.2% -δηλαδή κατά 67,886 εκατομμύρια δολάρια- με κύριο αίτιο αυτής της μείωσης -σύμφωνα με την εταιρία- να είναι οι αλλαγές στις ισοτιμίες των νομισμάτων. Χωρίς αυτές τις διακυμάνσεις

στις ισοτιμίες τα νούμερα θα ήταν παρόμοια με αυτά του προηγούμενου οικονομικού έτους, καθώς οι τομείς του PlayStation και των ημιαγωγών παρουσίασαν αύξηση στο κέρδος από τις πωλήσεις και μπόρεσαν να καλύψουν την πτώση των εσόδων από τις πωλήσεις του τμήματος των κινητών.

Όσον αφορά το τμήμα Game & Network Services, το κέρδος από τις πωλήσεις ανέβηκε κατά 6,3% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, νούμερο που θα άγγιζε το 16% αν δεν υπήρχαν οι αλλαγές στην ισοτιμία. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων τίτλων για PlayStation 4, τόσο σε ψηφιακή μορφή μέσω του PlayStation Store όσο και μέσω των καταστημάτων, αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων της ίδιας της κονσόλας. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2016, 20 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4 στάλθηκαν στα καταστήματα, ικανοποιώντας πλήρως τους στόχους που είχε θέσει πέρυσι η εταιρία, εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό των κονσολών που έχουν φτάσει στα καταστήματα από την αρχή της κυκλοφορίας του στα 60 εκατομμύρια.

Τα έσοδα εκμετάλλευσης στη διάρκεια του έτους αυξήθηκαν από τα 46,9 δισεκατομμύρια γεν στα 135 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια γεν, ποσό που αντιστοιχεί σε 1 δισεκατομμύριο 210 εκατομμύρια δολάρια. Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως στις μειώσεις κόστους του hardware για το PS4 και εν μέρει λόγω της μείωσης τιμής των κονσολών PS4 και τη μείωση των πωλήσεων software για το PS3. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους υπήρξε ζημία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων γεν λόγω των αναδιαμορφώσεων στις διεθνείς τιμές συναλλάγματος.

Για το οικονομικό έτος 2017 η Sony έθεσε ως στόχο να σταλθούν άλλες 18 εκατομμύρια κονσόλες, προβλέποντας μια μικρή πτώση δηλαδή στις ετήσιες πωλήσης της κονσόλας, ώστε το νούμερο των PlayStation 4 που έχουν φτάσει στα καταστήματα μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 να αγγίξει τα 78 εκατομμύρια.

ps4
Keywords
Τυχαία Θέματα