Καινούργιο IP ετοιμάζει η Platinum Games

Το πρώτο ιδιόκτητο IP για το studio.

Στα πλαίσια του BitSummit, που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Κιότο, ο Atsushi Inaba, studio producer της Platinum Games, αποκάλυψε πως η ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης εργάζεται σε ένα καινούργιο IP, με επικεφαλής έναν νέο director. Το εν λόγω project είναι

(για την ώρα) "άμορφο", σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ενώ ο Atsushi Inaba ανέφερε ότι ενδέχεται το studio να μη διαθέτει στην αγορά κάθε χρόνο και από ένα τουλάχιστον παιχνίδι. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ήδη αναπτύσσονται για το 2018 τα Granblue Fantasy Project Re:Link και Lost Order, σε συνεργασία με τη CyGames.

Να σημειωθεί, πως ο εν λόγω τίτλος αποτελεί το πρώτο franchise για το οποίο τα δικαιώματα θα ανήκουν πλήρως στην ιαπωνική ομάδα, ενώ η συνεργασία με έναν καινούργιο director για ένα νέο IP δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για την Platinum Games. Το studio είχε... ενώσει δυνάμεις στο παρελθόν με εξωτερικούς συνεργάτες όπως οι Shinji Mikami (Vanquish), Yugo Hayashi (Starfox Zero) και Yoko Taro (Nier: Automata).

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε και τη θλιβερή κατάληξη που είχε το Scalebound, το οποίο ήταν ένα project ιδιαίτερο για τον director Hideki Kamiya. Το Scalebound ακυρώθηκε από τη Microsoft στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς, με αιτία της απόφασης αυτής τη μη επίτευξη των στόχων ανάπτυξης που είχαν τεθεί από την αμερικανική εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα