The Legend of Hyrule (Μέρος Τρίτο)

Το μονοπάτι της νίκης του Ήρωα του Χρόνου και η επιστροφή στο παρόν.

Τα παιδιά είχαν τραβηχτεί απόμερα, ενώ ο μυστηριώδης γέροντας ξεκουραζόταν. Είχαν τελειώσει τις δουλειές τους και περίμεναν να δουν τους γονείς τους να επιστρέφουν. Η ώρα περνούσε, όμως, και το μεσημέρι είχε ήδη περάσει. Κανονικά, περίπου εκείνη την ώρα, η μητέρα τους επέστρεφε από τη δουλειά στα χωράφια, για να ετοιμάσει το φαγητό για την οικογένεια, ενώ ο πατέρας τους δεν επέστρεφε παρά μετά τη δύση του ήλιου. Το ίδιο έκαναν και άλλες οικογένειες στο χωριό. Όμως, σήμερα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Το χωριό φαινόταν

άδειο. Μόνο εκείνα και μερικά άλλα παιδιά, τα οποία προφανώς είχαν αρχίσει να κουράζονται (και να πεινάνε) και είχαν αποτραβηχτεί στα σπίτια τους.

«Πεινάω! Θέλω να φάω» διαμαρτυρόταν έντονα ο μικρότερος. Ο μεσαίος δεν παραπονιόταν πολύ, ενώ ο μεγάλος προσπαθούσε να κάνει υπομονή και για τους τρεις. «Αν ήξερα να μαγειρεύω, πολύ ευχαρίστως να σου έφτιαχνα κάτι! Αλλά, δυστυχώς, δεν ξέρω! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να κάνεις υπομονή.». «Συμφωνώ κι εγώ!» πήρε το λόγο και ο μεσαίος. «Άλλωστε, δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με την ιστορία. Ο γέρος μας είπε πως έχει και άλλα ακόμα να μας πει! Δύο ακόμα μονοπάτια, δύο ακόμα ιστορίες! Και εγώ ανυπομονώ να τις ακούσω!».

«Έτσι είναι!» είπε ο μεγάλος. «Ο γέρος μας έχει πει τόσα πολλά πράγματα που δεν είχαμε ακούσει από κανέναν άλλον! Ακόμα και τα γεγονότα που μας περιέγραψε σχετικά με την ήττα του Ήρωα του Χρόνου…αυτά δεν πρέπει να ισχύουν για μας, γιατί ο Ganondorf δεν υπάρχει πια στον κόσμο μας! Όμως, εμένα μου άρεσε σαν ιστορία! Και ίσως να είναι αληθινή!». «Μα πώς γίνεται αυτό;» ρώτησε απορημένος ο μικρότερος. «Πώς γίνεται να γίνονται άλλα πράγματα σε μας και άλλα πράγματα κάπου αλλού;».

«Μα αυτό είναι και το ωραίο!» αναφώνησε ο μεγαλύτερος. «Σκέψου όταν πλένει η μαμά τα ρούχα μας στη σκάφη, κάτω στο ποτάμι…δεν εμφανίζονται φούσκες στο νερό; Κάθε μια φούσκα είναι διαφορετική. Ας πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον κόσμο. Ο κόσμος μας είναι σαν το νερό του ποταμού. Όταν κάτι συμβαίνει και ταράζει την ηρεμία του, τότε δημιουργούνται φούσκες. Εμείς ζούμε στη μια φούσκα…και έχουμε τη δική μας ιστορία. Κάποιο άλλοι, όμως, ζούνε σε κάποιες άλλες φούσκες, διαφορετικές από τη δική μας και με διαφορετικές ιστορίες να μας πουν. Εγώ κάπως έτσι καταλαβαίνω αυτά που μας έλεγε πιο πριν ο γέρος και αυτό με έχει βοηθήσει περισσότερο στο να ακούσω την ιστορία!».

«Σαν να έχεις δίκιο αδερφέ» μονολόγησε ο μεσαίος. «Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι! Νομίζω ότι τώρα θα καταλάβω περισσότερα πράγματα!» «Έτσι ακριβώς είναι!» ακούστηκε και η φωνή του γέροντα, ο οποίος είχε τελειώσει το διάλειμμά του. Τα παιδιά τινάχτηκαν από την έκπληξη, αλλά με ένα χαμόγελο ο γέροντας τα καθησύχασε. «Και τώρα καθήστε κάτω!» τα προέτρεψε. Εκείνα υπάκουσαν πρόθυμα – ακόμα και ο μικρός, ο οποίος μάλλον ξέχασε ό,τι πεινούσε. «Τώρα που είστε και εσείς έτοιμοι,» συνέχισε εκείνος, «θα σας διηγηθώ τι συνέβη κατά την τελική επικράτηση του Ήρωα του Χρόνου ενάντια στον Δαιμονικό Άρχοντα, τον Gsnondorf! Γιατί η ήττα είναι μόνο ένα μονοπάτι…αλλά υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά! Η νίκη!».

Η αναχώρηση του Ήρωα

Μετά τη θριαμβευτική του νίκη, η πριγκίπισσα Zelda προέτρεψε τον Link να επιστρέψει πίσω στο χρόνο, εκεί που πραγματικά ανήκε και να ειδοποιήσει το παρελθόν για τα σκοτεινά και τραγικά γεγονότα του μέλλοντος. Πράγματι, ο Link επιστρέφει με επιτυχία στο παρελθόν, συναντά την πριγκίπισσα Zelda (σε μικρή ηλικία) στον κήπο του παλατιού και την ενημερώνει για το ποιος πραγματικά είναι ο επισκέπτης που ήρθε για να δώσει όρκο υποταγής στο βασιλιά. Μιλώντας αργότερα ενώπιον του ίδιου του βασιλιά, τον ενημερώνει με τη σειρά του για όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, αν δεν γίνει κάτι για να σταματήσουν τον Ganondorf. Τότε, ο βασιλιάς αποφάσισε να αναλάβει δράση και, ύστερα από ένα καλά συντονισμένο και οργανωμένο σχέδιο, ο Ganondorf αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε και μπήκε ένα τέλος στα σχέδιά του περί ανατροπής της βασιλικής οικογένειας και επικράτησής του στο βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, ο Link αποφάσισε να φύγει από το βασίλειο ξανά, προς αναζήτηση της Navi, της νεράιδας που τον συντρόφευσε στην περιπέτειά του και η οποία έφυγε από κοντά του όταν επέστρεψε ξανά στο παρελθόν. Στο μικρό διάστημα που έμεινε πίσω στη Hyrule, δέθηκε ακόμα περισσότερο με την πριγκίπισσα Zelda. Εκείνη του έδωσε την Οκαρίνα του Χρόνου, ως μέτρο ασφάλειας που θα εμπόδιζε τον Ganondorf –ή κάποιον από τους οπαδούς του - να μπει ξανά στο Ιερό Βασίλειο και του έμαθε να παίζει το Τραγούδι του Χρόνου, μια μελωδία που θα έπρεπε να παίξει αν του συνέβαινε κάτι έκτακτο και χρειαζόταν την άμεση βοήθεια της ίδιας της Θεάς του Χρόνου. Έχοντας δανειστεί το πιστό του άτι, την Epona, ο Link ανέβηκε πάνω της και έφυγε από το βασίλειο, με σκοπό να βρει ξανά τη Navi.

Η Termina και η Μάσκα των Majora

Μετά από πολλούς μήνες περιπλάνησης, ο Link και η Epona μπήκαν σε ένα μυστηριώδες δάσος, στο οποίο κατοικούσε το Skull Kid και οι νεράιδες Tatl και Tael. Ο Skull Kid έστησε παγίδα στον Link, με αποτέλεσμα να του κλέψει την Epona, την Οκαρίνα του Χρόνου και να τραπεί σε φυγή. Ο Link τον πήρε μονομιάς από πίσω. Όταν επιτέλους τον στρίμωξε, ο Skull Kid χρησιμοποίησε τη δύναμη μιας μυστηριώδους μάσκας και εξαπόλυσε εναντίον του μια φοβερή κατάρα, η οποία και μεταμόρφωσε τον Link σε ένα αδύναμο Deku Scrab. Ο Skull Kid και ο Tael αποχώρησαν, ενώ η Tael, λόγω της επιθυμίας της να κοροϊδέψει και να βασανίσει τον Deku Link, δεν πρόλαβε να τους ακολουθήσει και τους έχασε. Έτσι, αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τον Deku Link, για να μπορέσει να βρει τον αδερφό της και το Skull Kid.

Έτσι, ο Deku Link και η νεράιδα Tatl ξεκίνησαν το ταξίδι τους και έφτασαν στον παράλληλο κόσμο της Termina και στη μυστηριώδη Πόλη του Ρολογιού. Εκεί συνάντησαν έναν μυστηριώδη τύπο, τον Χαρούμενο Έμπορο Μασκών. Βλέποντας τον Link στην κατάστασή του, ο Έμπορος κατάλαβε πως πίσω από αυτό βρισκόταν το Skull Kid και του αποκάλυψε πως ο Skull Kid του έκλεψε μια παντοδύναμη μάσκα, την οποία και ήθελε πίσω. Ανέφερε επίσης πως θα μπορούσε να βοηθήσει τον Link να επανέλθει στην ανθρώπινη μορφή του, μόνο αν μπορούσε να πάρει πίσω την Οκαρίνα του Χρόνου. Όμως η Οκαρίνα βρισκόταν στα χέρια του Skull Kid, το οποίο είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Πύργου του Ρολογιού, ενός μεγάλου ορόσημου της πόλης, από το οποίο η πόλη είχε πάρει το όνομά της. Όμως οι πύλες του Πύργου δεν θα άνοιγαν παρά τα μεσάνυχτα της ημέρας, όπου θα λάμβανε χώρα το Φεστιβάλ του Φεγγαριού και με τον Link εντελώς ανίσχυρο, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να περιμένει.

Όμως ο Link δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Στο χρόνο που του απέμεινε, άρχισε να περιπλανιέται στην πόλη και να μαθαίνει περισσότερα πράγματα για τους κατοίκους και την περιοχή. Όλοι έμοιαζαν ενθουσιασμένοι για το Φεστιβάλ του Φεγγαριού, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Το φεγγάρι, το οποίο βρισκόταν ψηλά στον ουρανό, έμοιαζε να πλησιάζει όλο και περισσότερο την πόλη, ενώ το σαρδόνιο χαμόγελο που ήταν χαραγμένο στο πρόσωπό του ήταν αρκετό για να τρομοκρατεί τους κατοίκους περισσότερο. Κάθε μέρα που περνούσε, το φεγγάρι πλησίαζε περισσότερο, σπέρνοντας πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι άρχιζαν να εγκαταλείπουν την πόλη για να τρέξουν να σωθούν. Ο Link όμως περίμενε – και τα μεσάνυχτα της ημέρας όταν και θα διεξαγόταν το φεστιβάλ, οι πύλες του Πύργου άνοιξαν και ο Link έτρεξε μέσα.

Το Skull Kid ήταν εκεί και τους περίμενε. Η Tatl ζήτησε από το Skull Kid να επιστρέψουν την Οκαρίνα του Χρόνου στον Link, κάτι που εκείνο αγνόησε τελείως. Ο Tael, όμως, προέτρεψε την Tatl να βρουν «τα τέσσερα όντα του βάλτου, του βουνού, του ωκεανού και του φαραγγιού», εισπράττοντας μια οργισμένη αντίδραση από το Skull Kid, το οποίο τον χτύπησε. Με την Tatl να αντιδρά θυμωμένη, το Skull Kid αποκάλυψε την τραγική μοίρα της Termina. Σε λίγες μόνο ώρες – και πιο συγκεκριμένα τα ξημερώματα – το φεγγάρι θα έπεφτε πάνω στην Πόλη του Ρολογιού, ισοπεδώνοντας τα πάντα στον κόσμο, σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων. Το Skull Kid άρχισε να γελά θριαμβευτικά, όμως ο Deku Link τον σημάδεψε προσεκτικά με μια φούσκα και του έριξε την Οκαρίνα του Χρόνου από τα χέρια.

Έχοντας ξανά στην κατοχή του αυτό το παντοδύναμο όργανο, θυμήθηκε το Τραγούδι του Χρόνου που του έμαθε η πριγκίπισσα Zelda πριν φύγει από το παλάτι της Hyrule και το έπαιξε. Με τη δύναμη του τραγουδιού κατάφερε να γυρίσει το χρόνο πίσω στο σημείο που ήταν η πόλη όταν εκείνος πάτησε το πόδι του στην πόλη για πρώτη φορά. Βρήκε ξανά τον Έμπορο, ο οποίος, βλέποντας από κοντά την Οκαρίνα, δίδαξε στον Link το Τραγούδι της Θεραπείας, το οποίο και έλυσε την κατάρα οριστικά, αφήνοντας πίσω μόνο μια μάσκα Deku. Όταν την φορούσε, μπορούσε να μεταμορφωθεί πάλι σε αυτό το πλάσμα, μόνο που αυτή τη φορά μπορούσε να τη βγάλει.

Τώρα ο Έμπορος μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά. Η μάσκα που είχε κλαπεί ήταν η ίδια μάσκα που είχε χρησιμοποιήσει ο Skull Kid. Ήταν η Μάσκα των Majora, μιας αρχαίας φυλής που ασχολούταν με μυστικιστικές τελετές. Η μάσκα ήταν επικίνδυνη λόγω των μεγάλων της δυνάμεων και ο Έμπορος την ήθελε πίσω. Για να γίνει, όμως, αυτό, έπρεπε να την πάρουν πίσω από το Skull Kid και να σώσουν την πόλη από τον αφανισμό. Όπως είχε πει ο Tael, ο Link όφειλε να ταξιδέψει στις τέσσερις περιοχές της Termina (το βάλτο, το βουνό, τον ωκεανό και το φαράγγι) και να επιστρατεύσει τα τέσσερα πνεύματα των γιγάντων-προστατών του κόσμου αυτού. Για να γίνει, βέβαια, αυτό, ο Link έπρεπε να αποκτήσει τις μάσκες τους – κάτι που το κατάφερε μετά από πολλές περιπέτειες και γυρνώντας πολλές φορές το χρόνο πίσω, για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Την τελευταία μέρα, αφού κατάφερε να μαζέψει τις μάσκες, ο Link κάλεσε τους τέσσερις γίγαντες, οι οποίοι συγκράτησαν το φεγγάρι, ανακόπτωντας την ορμή του. Η Μάσκα των Majora, βλέποντας ότι απέτυχε, αποχωρίστηκε το Skull Kid και πήρε υπό τον έλεγχό της το ίδιο το φεγγάρι, δίνοντάς του μεγαλύτερη δύναμη, που δεν μπορούσαν να πολεμήσουν οι ίδιοι οι γίγαντες. Όμως ο Link την ακολούθησε στο φεγγάρι. Εκεί, περνώντας μια σειρά δοκιμασιών από τα παιδιά του φεγγαριού, κατάφερε να αποκτήσει μια μεγάλη δύναμη, που του έδωσε τη δυνατότητα να αναμετρηθεί στα ίσα με τη Μάσκα των Majora και να βάλει τέλος στην καταστροφική της δύναμη μια και καλή. Έτσι, η ειρήνη επέστρεψε στην Termina, η Μάσκα επέστρεψε πίσω στον Έμπορο και ο Link αποχωρίστηκε την Tatl και επέστρεψε στο ταξίδι αναζήτησης της Navi στο άγνωστο, ενώ κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι απέγινε μετά...

Η εκτέλεση του Ganondorf και η Πριγκίπισσα του Λυκόφωτος

Μερικά χρόνια μετά, ο αιχμάλωτος Ganondorf μεταφέρθηκε στη φυλακή των Arbiter’s Grounds με σκοπό να εκτελεστεί. Λίγο πριν οι Σοφοί προβούν στην εκτέλεσή του όμως, ανακάλυψαν με τρόμο πως το Κομμάτι της Δύναμης βρισκόταν μέσα του και πως θα ήταν αδύνατον να τον σκοτώσουν. Έτσι, ενεργοποίησαν τον Καθρέφτη του Λυκόφωτος, φυλακίζοντάς τον στο Βασίλειο του Λυκόφωτος, προστατεύοντας έτσι τον κόσμο από την κακία του. Ο Ganondorf πέρασε πολλά χρόνια αιχμάλωτος σε αυτό το βασίλειο. Κάποια στιγμή, συνάντησε τον Zant, έναν μάγο που ανήκε στη φυλή των Twili. Έχοντας πάρει τη μορφή ενός σκοτεινού θεού, ο Ganondorf πρόσφερε δύναμη και το θρόνο του Βασιλείου του Λυκόφωτος, υπό ένα όρο: ο Zant έπρεπε με τις δυνάμεις του να ενώσει τον κόσμο του Λυκόφωτος με τη Hyrule, έτσι ώστε να δημιουργήσει έναν σκοτεινό κόσμο.

Ο Zant συμφώνησε και ορκίστηκε υποταγή στον Ganondorf, ο οποίος του έδωσε την απαραίτητη δύναμη που χρειάστηκε για να πάρει το θρόνο από την πριγκίπισσα Midna και να μετατρέψει τους υπηκόους του Βασιλείου σε σκοτεινά πλάσματα, λίγο πριν ξεκινήσει την εισβολή στον κόσμο της Hyrule, ο οποίος ήταν ανέτοιμος για κάτι τέτοιο. Ο Zant στρίμωξε στον τοίχο τη Zelda, δίνοντάς της δυο επιλογές: να παραδοθεί ή να πεθάνει. Η Zelda επέλεξε να παραδοθεί, εγκαταλείποντας το βασίλειο στις ορδές των Twili και βυθίζοντας ολόκληρη τη Hyrule στο λυκόφως. Η πριγκίπισσα Midna, όμως, δεν είχε πεθάνει. Ο Zant την μεταμόρφωσε σε ένα σκοτεινό καλικάντζαρο, νομίζοντας πως θα την αποδυναμώσει. Εκείνη, όμως, κάνοντας χρήση του κομματιού της Συγχωνευμένης Σκιάς, ενός μαγικού αντικειμένου που ανήκε στους προγόνους της, κατάφερε να εντοπίσει τον Link, έναν νεαρό από το χωριό Ordon της Hyrule, ο οποίος παγιδεύτηκε στο Βασίλειο του Λυκόφωτος, έχοντας τη μορφή ενός... λύκου.

Σύμφωνα με μια αρχαία προφητεία, ο Ήρωας του Φωτός θα έμπαινε στο Λυκόφως με τη μορφή ενός θηρίου – ενός λύκου- και η Midna αποφάσισε να επικαλεστεί τη βοήθειά του. Του υποσχέθηκε πως θα έλυνε τα μάγια που τον κρατούσαν μεταμορφωμένο σε λύκο, αν τη βοηθούσε να βρει και τα υπόλοιπα κομμάτια της Συγχωνευμένης Σκιάς. Όταν, επιτέλους κατάφεραν και πέτυχαν τον σκοπό τους και ο Link πήρε πάλι την ανθρώπινη μορφή του, εμφανίστηκε ο Zant, ο οποίος έκλεψε τα κομμάτια της Ενωμένης Σκιάς που είχαν συλλέξει, τραυμάτισε τη Midna και έριξε μια ισχυρή κατάρα στον Link, μεταμορφώνοντάς τον ξανά σε λύκο.

Η Midna και ο Link αναζήτησαν τη βοήθεια της πριγκίπισσας Zelda, η οποία βρισκόταν αιχμάλωτη στον κάστρο της Hyrule. H Zelda πρόσφερε την ψυχή της για να θεραπεύσει τη Midna και προέτρεψε τον Link να βρει το Master Sword, το θρυλικό ξίφος, το οποίο βρισκόταν κρυμμένο κάπου στο Ιερό Άλσος. Όταν το ανακάλυψαν, το Ξίφος έσπασε την κατάρα του Link και του έδωσε πίσω την ανθρώπινη μορφή του, καθώς και τη δυνατότητα να αλλάζει μορφές κατά βούληση. Έχοντας αποκτήσει ξανά την ανθρώπινη μορφή του, ο Link έρχεται σε επαφή με τη Σκιά του Ήρωα, ένα μυστηριώδες φάντασμα που του μαθαίνει τα μυστικά της μάχης. Η Σκιά του Ήρωα έζησε μια ζωή μέσα στη λύπη, καθώς δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας στην εποχή του και έτσι αποφάσισε να μοιραστεί τα μυστικά της μάχης με κάποιον άξιο πολεμιστή, που θα ερχόταν μετά από εκείνον, όσα χρόνια και αν περνούσαν.

Στη συνέχεια, ο Link και η Midna αναζήτησαν τον Καθρέφτη του Λυκόφωτος, με σκοπό να μπουν στο Λυκόφως και να εξοντώσουν τον Zant. Ο Zant όμως είχε ήδη σπάσει τον Καθρέφτη, σκορπίζοντας τα κομμάτια του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τότε εμφανίστηκαν οι Σοφοί που είχαν λάβει μέρος στην αποτυχημένη εκτέλεση του Ganondorf και τους αποκάλυψαν τι έγινε εκείνη την ημέρα. Κατανοώντας πια ότι ένα μεγαλύτερο κακό δούλευε στο παρασκήνιο, ένα κακό μεγαλύτερο και από τον Zant, το ζευγάρι ανέλαβε να συγκεντρώσει τα κομμάτια του Καθρέφτη και να τον συναρμολογήσουν ξανά, ανοίγοντας επιτέλους την είσοδο στο Βασίλειο του Λυκόφωτος. Εκεί, ο Link αντιμετώπισε τον Zant στη μάχη, νικώντας τον, ενώ η Midna ενώνει τα κομμάτια της Συγχωνευμένης Σκιάς, δημιουργώντας ένα αντικείμενο μεγάλης δύναμης. Ο Zant, σαν να μην συνέβαινε τίποτα, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο θεός του, ο Ganondorf, αναγεννήθηκε στον κόσμο και θα τον έφερνε πίσω από τους νεκρούς, προκαλώντας την οργή της Midna, η οποία χρησιμοποίησε ένα κομμάτι της Συγχωνευμένης Σκιάς και, με τη δύναμή του, εξόντωσε οριστικά τον Zant.

Το ζευγάρι ανέβηκε στην κορυφή του πύργου της Hyrule, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον βασιλιά του σκότους, ο οποίος είχε κυριεύσει το άψυχο σώμα της πριγκίπισσας Zelda, για να επωφεληθεί από τη δύναμη του Κομματιού της Σοφίας. Ο Ganondorf πολέμησε τον Link, αλλά ηττήθηκε και αναγκάστηκε να βγει από το σώμα της πριγκίπισσας και να μεταμορφωθεί σε ένα τρομερό θηρίο Ακόμα κι έτσι, η δύναμή του δεν ήταν αρκετή. Ο Link νίκησε ξανά. Η Midna επανέφερε την πριγκίπισσα Zelda στη ζωή και ένωσε τα κομμάτια της Συγχωνευμένης Σκιάς για να μεταμορφωθεί σε ένα γιγαντιαίο πλάσμα και πολέμησε τον Ganondorf, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του κάστρου και αναγκάζοντάς τον να πάρει την ανθρώπινη μορφή του. Η τελική σύγκρουση έγινε στον κάμπο της Hyrule, όπου ο Link κατάφερε επιτέλους να εξοντώσει τον Ganondorf,ο οποίος έχασε οριστικά τη δύναμη του Κομματιού της Δύναμης.

Η Midna επέστρεψε στην κανονική της μορφή ως η Πριγκίπισσα του Λυκόφωτος και γύρισε στο βασίλειό της, σπάζοντας τον Καθρέφτη του Λυκόφωτος, έτσι ώστε η δύναμή του να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά για λάθος σκοπό. Ο Link επέστρεψε στο χωριό του, αν και έφυγε σύντομα από εκεί, καβάλα στο άλογό του, χωρίς να μάθει κανείς που πήγαινε.

Η Εποχή της Σκιάς και οι Περιπέτειες των Τεσσάρων Σπαθιών

Εκατοντάδες χρόνια πέρασαν από εκείνη την τελευταία μάχη. Ο λαός της Hyrule είχε συνάψει ειρήνη με τη φυλή του Ganondorf, τους Gerudo και όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα τάραζε ξανά την ειρήνη. Όμως, για μια ακόμα φορά, το σκοτάδι του Demise εμφανίστηκε στον κόσμο και ένας νέος Ganondorf γεννήθηκε. Ο νέος Ganondorf παραβίασε τον κανόνα-ταμπού της φυλής του σχετικά με την πρόσβαση στην Αρχαία Πυραμίδα και μπήκε σε αυτόν τον ιερό χώρο, κλέβοντας την Τρίαινα – το ισχυρό αντικείμενο που φυλασσόταν εκεί – και, εν συνεχεία, τον Σκοτεινό Καθρέφτη από το Ναό του Σκοταδιού. Ο Καθρέφτης αυτός είχε τη δυνατότητα να διαβάσει το σκοτάδι της καρδιάς του κατόχου του και να δώσει ζωή σε σκοτεινά πλάσματα.

Με τη δύναμη του Καθρέφτη, ο Ganondorf έδωσε ζωή στον Σκιώδη Link, ένα σκοτεινό αντίγραφο του Ήρωα, και του έδωσε την εντολή να ελευθερώσει τον Vaati, τον αρχαίο σκοτεινό μάγο, ο οποίος βρισκόταν ακόμα φυλακισμένος στο Four Sword. H πριγκίπισσα Zelda αισθάνθηκε το σκοτάδι που πλησίαζε και έσωσε εντολή στις Ιέρειες του Four Sword να ανανεώσουν τη δύναμη της σφραγίδας που κρατούσε δέσμιο τον Vaati. Όμως ο Σκιώδης Link εμφανίστηκε ξαφνικά στο ιερό και με τη δύναμή του έστειλε μακριά τις κοπέλες. Ο Link τράβηξε το Four Sword για να πολεμήσει τον σκιερό αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να χωριστεί σε τέσσερα αντίγραφα του εαυτού του, όπως έλεγαν οι παλιές ιστορίες.

Ταυτόχρονα, όμως, η σφραγίδα έσπασε και ο Vaati ελευθερώθηκε, προκαλώντας χάος στον κόσμο. Κατ’ εντολή του Ganondorf, ο Σκιώδης Link άνοιξε τρύπες που οδηγούσαν κατευθείαν στον Σκοτεινό Κόσμο, οι οποίες τράβηξαν μέσα τους Τέσσερις Ιππότες της Hyrule και τους μεταμόρφωσαν σε σκελετωμένους πολεμιστές Stalfos. Ωστόσο, η ελπίδα δεν είχε χαθεί. Οι τέσσερις Link ταξίδεψαν σε όλη τη Hyrule για να σώσουν τις Ιέρειες και να αντιμετωπίσουν τους σκελετωμένους ιππότες σε μάχη. Νικώντας τους, απέκτησαν τέσσερις κρυστάλλους και στην τελευταία, αποφασιστική μάχη με τον Vaati και τον Ganondorf χρησιμοποίησαν τη δύναμή τους, καταστρέφοντας τον Vaati και σφραγίζοντας τον Ganondorf μέσα στο Four Sword για την αιωνιότητα, δίνοντας τέλος και σε αυτή την απειλή…»

Τα τρία παιδιά άκουγαν ενθουσιασμένα την ιστορία. Μόλις ο γέροντας έκανε μια διακοπή για να πάρει μια ανάσα και να πιει λίγο νερό ακόμα, τα αδέρφια άρχισαν να συζητούν έντονα:
«Εμένα μου άρεσε πιο πολύ αυτή η ιστορία» δήλωσε ο μεσαίος, ενώ ο μικρότερος συμφώνησε κουνώντας το κεφαλάκι του. «Και εμένα!» συμφώνησε ο μεγαλύτερος. «Μάθαμε τι έγινε με τον Ήρωα του Χρόνου, όταν νίκησε τον Ganondorf. Και με αυτά που μας είπε ο γέρος, ο Ganondorf δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να επικρατήσει!». «Ευτυχώς!» αναφώνησε ο μικρός και ο μεσαίος του χάιδεψε τρυφερά το κεφάλι.

«Όμως η ιστορία με το Βασίλειο του Λυκόφωτος είχε πολλά μυστήρια... Θα ήθελα να μάθω και σε ποιον ήρωα ανήκε αυτό το φάντασμα... η Σκιά του Ήρωα. Λέτε να είχε καμία σχέση με τον ίδιο τον Ήρωα του Χρόνου; Δεν μάθαμε τι απέγινε ο Link, όταν έσωσε την Termina. Λέτε να ήταν εκείνος;» αναρωτήθηκε ξανά ο μεγάλος. Εκείνη την ώρα ένα μεγάλο σύννεφο περνούσε από τον ουρανό και σκέπασε τον ήλιο. Τα παιδιά κοίταξαν ψηλά. Ήταν ένα παράξενο σύννεφο λόγω του χρώματός του. Αντί να είναι άσπρο, το σύννεφο ήταν κόκκινο σαν το αίμα. Τα παιδιά κοιτούσαν ξαφνιασμένα και τινάχτηκαν προς τα πίσω, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο γέρος είχε πλησιάσει κοντά του. Όμως, κάτι είχε αλλάξει στο πρόσωπό του. Τα μάτια του έμοιαζαν σαν να είχαν χάσει το αρχικό γαλανό χρώμα τους και να είχαν γίνει και αυτά κόκκινα, ενώ το πρόσωπό του είχε σκληρύνει. Εξακολουθούσε, όμως, να είναι χαμογελαστός.

«Το διάλειμμα τελείωσε, παιδάκια!» έκρωξε δυνατά. «Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε τη συνέχεια της ιστορίας. Το τελευταίο μονοπάτι, που οδηγεί σε περιπέτειες σε έναν άλλο κόσμο!».

The Legend of Hyrule Μέρος Πρώτο

The Legend of Hyrule Μέρος Δεύτερο

specials
Keywords
legend, legend, για μας, zelda, δραση, skull, master, sword, καβαλα, μετρο, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, ξανα, δυνατα, δουλεια, ηττα, θηριο, ιπποτες, λυκοφως, μητερα, πνευματα, ρουχα, ρωτησε, ωρα, αιμα, αλογο, αλσος, αρχαια, ατι, βοηθεια, φαγητο, γεγονοτα, γινει, γινεται, γινονται, γιγαντες, γονεις, δασος, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δικη, δωσει, εγινε, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, ελπιδα, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, εφυγε, ζωη, ιδια, ιδιο, υπομονη, ηρεμια, η φωνη, θεος, λαθος, λυπη, λογο, μαγια, μακρια, μαμα, ματια, μελωδια, μηνες, μοιρα, μικρο, μορφη, μυστηρια, μυστικα, νερο, νεραιδες, νικη, ξημερωματα, ξιφος, παντα, οικογενεια, ονομα, ορμη, παιδια, πηγαινε, πιο πολυ, ψυχη, πυλες, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκαφη, σωμα, σπιτια, σφραγιδα, σχεδια, σχεδιο, το βουνο, τρια, τρυπες, φυλακη, φεγγαρι, φεστιβαλ, φυγη, φωνη, φορα, χαμογελο, χαος, χρωμα, ψηλα στον ουρανο, οντα, ωρες, αγνωστο, ασπρο, δικιο, δουλειες, φουσκες, για μας, ηρωας, χωρα, εισβολη, κακια, κηπο, κομματι, master, οργη, skull, sword, ταξιδι, θελω να, βουνο, χερια, zelda, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα