Το iPhone X είναι με διαφορά το πιο ισχυρό smartphone του κόσμου

13:58 16/9/2017 - Πηγή: Xblog

Το iPhone X ανακοινώθηκε επίσημα από την Apple πριν από λίγες μέρες και ενσωματώνει το ολοκαίνουργιο chipset A11 Bionic. Σύμφωνα με την εταιρία, χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή του. Τώρα το κινητό πέρασε από το πρόγραμμα Geekbench και μάθαμε πόσο ισχυρό είναι.

Στο Geekbench, λοιπόν, το iPhone X κατατάσσεται πρώτο στη λίστα σαν το ισχυρότερο smartphone του κόσμου, αφήνοντας -πολύ- πίσω το Galaxy

Note8 της Samsung που βρίσκεται ακριβώς από κάτω του. Στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων το iPhone X σκόραρε 10.069 πόντους, και στη δοκιμή μονού πυρήνα σκόραρε 4.188 πόντους. Συγκριτικά, το Galaxy Note8 παίρνει 6.784 και 3.473 πόντους αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι το A11 Bionic ενσωματώνει έξι πυρήνες, δύο υψηλών επιδόσεων και τέσσερις για βασικές διεργασίες (λιγότερο ενεργοβόρους) που λειτουργούν όλοι ταυτόχρονα. Αυτός ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με τη νέα μονάδα γραφικών που σχεδίασε η Apple και τα 3 GB μνήμης RAM -που είναι αρκετά για το iOS- κάνουν το κινητό να πετάει, και παράλληλα προσφέρουν την κατάλληλη δύναμη για τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και για τα νέα κόλπα που μπορεί να κάνει η κάμερα (4K@60fps βίντεο, 1080p@240fps βίντεο και Portrait Lighting).

Εφόσον το iPhone X είναι πολύ πιο ισχυρό από τον ανταγωνισμό στα smartphones, με ποιο προϊόν μπορεί να συγκριθεί; Αυτή την ερώτηση απάντησε ήδη το MacRumors. Σύμφωνα με το γνωστό site, το iPhone X ξεπέρασε τα iPad Pro και ανταγωνίζεται το… MacBook Pro! Στο Geekbench 4, το laptop της Apple παίρνει 9.602 πόντους στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων, και 4.592 πόντους στη δοκιμή μονού πυρήνα. Είναι ξεκάθαρο ότι iPhone X είναι πιο γρήγορο από το MacBook στη πρώτη δοκιμή, όμως χάνει για λίγο στη δεύτερη.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο ισχυρά θα είναι και τα iPhone 8, αφού και αυτά ενσωματώνουν το A11 Bionic.

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα