Το Google Play άρχισε να “υποβαθμίζει” τις εφαρμογές που κρασάρουν συχνά

13:59 4/8/2017 - Πηγή: Xblog

Το Google Play έχει χιλιάδες εφαρμογές που απογειώνουν την εμπειρία του χρήστη. Όπως είναι λογικό, μερικές εφαρμογές κρασάρουν περισσότερο, και μερικές λιγότερο, αναλόγως την εμπειρία του προγραμματιστή και το μέγεθος της εταιρίας.

Η Google ανακάλυψε πως όταν ένας χρήστης έχει στα χέρια του μια υψηλής ποιότητας εφαρμογή, μία που δεν κρασάρει συχνά ή δεν έχει άλλα θέματα, ο χρήστης συνηθίζει να κρατάει το κινητό του περισσότερο και να το χρησιμοποιεί πιο συχνά. Έτσι, σε μια προσπάθεια να ευχαριστεί τους χρήστες

Android κινητών, η εταιρία έκανε το Play Store να δίνει προτεραιότητα στις υψηλής ποιότητας εφαρμογές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google βελτίωσε τους αλγορίθμους του Google Play Store για αυτή τη δουλειά. Ως αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίζουν πρώτα τις εφαρμογές που δεν κρασάρουν συχνά. Παράλληλα, κυκλοφόρησε νέα εργαλεία στους προγραμματιστές για να βελτιώσουν την ποιότητα των εφαρμογών τους, αν φυσικά έχουν την κατάλληλη εμπειρία και την όρεξη για να τις βελτιώσουν.

Η νέα έκδοση του Google Play με τους ενημερωμένους αλγόριθμους έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί στους τελικούς χρήστες.

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα