Τα iPad επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια πτώσης

14:05 12/8/2017 - Πηγή: Xblog

Τα iPad για τρία χρόνια δεν πουλούσαν καλά και όλοι πίστευαν ότι τα tablets ήταν μια μόδα που πέρασε, όμως απ’ ότι φαίνεται στα πρόσφατα αποτελέσματα του τρίτου οικονομικού τριμήνου που δημοσίευσε η Apple, τα iPad είναι εδώ για να μείνουν.

Οι πωλήσεις των iPad τους προηγούμενους μήνες ανέβηκαν για πρώτη φορά μέσα σε τρία

χρόνια, με την Apple να σημειώνει 11.5 εκατομμύρια αποστολές τεμαχίων, σε αντίθεση με τα 9 εκατομμύρια τεμάχια που έστειλε την ίδια περίοδο πέρσι.

Τι άλλαξε και ξαφνικά πουλάνε ξανά τα tablets; Πολύ απλά, η Apple έριξε τις τιμές. Πλέον το iPad 5ης γενιάς ξεκινάει από τα $329 και έτσι ο κόσμος μπορεί να αγοράσει ένα 10-ιντσο tablet από μια αξιόπιστη μάρκα χωρίς να ξοδέψει πολλά λεφτά. Χάρης στη χαμηλή τιμή του, πολλοί bloggers ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το καλύτερο tablet της αγοράς.

Μέχρι πρότινος, ο κόσμος άμα ήθελε ένα οικονομικό tablet από την Apple έπρεπε να ξοδέψει $400 για να πάρει το Mini με 8” οθόνη – και ένα 8-ιντσο tablet στα $400 είναι πολύ ακριβό.

Το iPad 5ης γενιάς αποτελεί την ιδανική λύση για όποιον θέλει ένα tablet μόνο για ψυχαγωγία, όπως το διαφημίζει η Apple, ή για τους μαθητές. Σύμφωνα με τον Dave Basulto που έχει το κατάστημα iOgrapher, οι περισσότεροι που αγοράσαν αυτό το μοντέλο είναι καθηγητές. «Η τιμή και η χωρητικότητά του το κάνουν ένα οικονομικό τέρας πολυμέσων,» ανέφερε.

Επιπλέον, η Apple πουλάει και τα iPad Pro που σχεδόν όλοι οι κριτές συμφωνούν ότι είναι μια παντοδύναμη συσκευή, με εκπληκτική οθόνη και λαμπρό μέλλον. Η Apple το διαφημίζει ως αντικαταστάτη των laptops και το πουλάει για $649. Μαζί με το tablet πουλάει και το πληκτρολόγιο Smart Keyboard για $159 και τη γραφίδα Apple Pencil για $99. Συνολικά, με ~900$ ο κόσμος μπορεί να αγοράσει μια συσκευή που είναι το ίδιο δυνατή με ένα MacBook Pro και να γλιτώσει μερικές εκατοντάδες δολάρια που θα έπρεπε να πληρώσει επιπλέον για την απόκτηση ενός MacBook.

Φυσικά αυτές οι τιμές είναι πολύ πιο υψηλές στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Apple από τα σημειώσει άνοδο στις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις των iPad αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται. Η Apple όχι μόνο κατάλαβε τι πρέπει να κάνει για να πουλήσει, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε και το iOS 11 το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές στο λογισμικό των tablets της. Οι σημαντικότερες προσθήκες στο iOS 11 περιλαμβάνουν το Dock το οποίο είναι παρόμοιο με το Dock των Mac, το ανανεωμένο μενού πολυδιεργασίας, την εφαρμογή Files για τη διαχείριση των αρχείων και τη δυνατότητα drag-and-drop για να μετακινείτε περιεχόμενο (πολυμέσα, συνδέσμους, κείμενο κ.ά.) από τη μία εφαρμογή στην άλλη. Εξαιτίας του iOS 11, υπάρχει κόσμος που πλέον σκέφτεται να αγοράσει iPad.

Δείτε επίσης: Σπάνιες εικόνες ενός πρωτότυπου Apple iPad 1

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα