Ούτε το Samsung Galaxy Note 8 θα διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη

19:08 19/6/2017 - Πηγή: Xblog

Η Samsung εδώ και μήνες προσπαθεί να ενσωματώσει τον αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη των smartphones της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρχικά προσπάθησε να τον ενσωματώσει στην οθόνη του Galaxy S8, και αφού είδε ότι δεν είχε άλλο χρόνο για δοκιμές τον τοποθέτησε στο πίσω μέρος του κινητού – μια απόφαση που έλαβε αρνητικά σχόλια απ’ όλους.

Αργότερα, οι φήμες ισχυρίζονταν ότι το Galaxy

Note 8 θα ήταν το πρώτο κινητό της Samsung με αισθητήρα αποτυπωμάτων στην οθόνη, όμως μια νέα πηγή ισχυρίζεται το αντίθετο. Όπως αποκαλύπτει ένας Κινέζος στο τοπικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων δημιουργεί ένα πρόβλημα στην οθόνη του Note με αποτέλεσμα να φωτίζεται πολύ έντονα στο σημείο που βρίσκεται ο αισθητήρας.

Διαβάστε επίσης: Η Αpple πατένταρε μια οθόνη χωρίς περιθώρια με ενσωματωμένο Touch ID

Η Samsung αναπτύσσει αυτή τη τεχνολογία σε συνεργασία με τη Synaptics, και σύμφωνα με τη παραπάνω πηγή, καμία από τις δύο εταιρίες δεν θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της φωτεινότητας πριν το λανσάρισμα του κινητού. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α) το Galaxy Note 8 πιθανότατα θα έχει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων δίπλα στη κάμερα (άρα θα είναι ακόμα πιο άβολο από το Galaxy S8, αφού θα είναι ψηλότερο) και, β) αν η Apple τα καταφέρει, το iPhone 8 θα είναι το πρώτο κινητό στον κόσμο με το Touch ID στην οθόνη.

Μένει να δούμε ποια εταιρία θα τα καταφέρει πρώτη.

Σημείωση: η εικόνα του άρθρου είναι concept.

Συντάκτης: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα