iMac Pro: Ο δυνατότερος υπολογιστής της Apple είναι γεγονός

12:46 6/6/2017 - Πηγή: Xblog

Η Apple παρουσίασε στο WWDC 2017 πολλά πράγματα και όλα ξεχώρισαν. Όμως η αγαπημένη στιγμή όσων θέλουν σταθερό Mac ήταν η αποκάλυψη του iMac Pro. Το νέο αυτό Mac είναι το δυνατότερο που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα η εταιρία και είναι πραγματικά ένα «οπλοστάσιο.»

Καταρχάς να πούμε ότι σχεδιαστικά

το iMac Pro είναι ίδιο με τα υπόλοιπα iMac, όμως είναι πιο χοντρό για να χωράει το επιπρόσθετο hardware, έρχεται σε αποκλειστικό Space Grey χρώμα και συνοδεύεται από ένα νέο Magic Keyboard με αριθμητικό πληκτρολόγιο στα πλάγια.

Το iMac Pro διαθέτει την εντυπωσιακή 27-ιντσών οθόνη ανάλυσης 5K που έχουν και τα κορυφαία iMac. Μέσα του βρίσκουμε Intel Xeon επεξεργαστή με έως και 18 πυρήνες (οι οικονομικότερες εκδόσεις έχουν 8/10 πυρήνες), έως 128GB ECC RAM και 4TB SSD (3GB/s). Για γραφικά ενσωματώνει τη νέα κάρτα γραφικών Radeon Vega της AMD με έως 16GB VRAM η οποία προορίζεται για επαγγελματικούς υπολογιστές όπως το iMac Prο. Αυτή η κάρτα προσφέρει επιδόσεις έως 11 TFLOPS με single precision ή 22 TFLOPS με half precision.

Το iMac Pro διαθέτει ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης μέσα του και είναι το πρώτο Mac με ενσωματωμένο 10Gb Ethernet. Έχει επίσης 4x θύρες Thunderbolt, FaceTime κάμερα ανάλυσης 1080p και θύρα UHS-II.

Η Apple θα κυκλοφορήσει το iMac Pro μέσα στον Δεκέμβριο με κόστος $4,999 για την βασική έκδοση με οκταπύρηνο επεξεργαστή, Vega GPU και 1TB SSD δίσκο.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα