Η Samsung παρουσίασε μία νέα οθόνη που τεντώνει και δεν σπάει

09:03 23/5/2017 - Πηγή: Xblog

Οι εύκαμπτες οθόνες δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως μπορούν να λυγίσουν πολύ λίγο και έτσι οι εταιρίες δεν μπορούν να φτιάξουν πραγματικά εύκαμπτες συσκευές. Η Samsung νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει αυτό το πρόβλημα.

Ο Κορεάτικος κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα μία πρωτότυπη OLED οθόνη 9,1-ιντσών η οποία μπορεί να λυγιστεί-τεντώσει με κάθε τρόπο και έπειτα να επιστρέψει στην αρχική της μορφή: δηλαδή μπορείτε να την λυγίσετε στα πλάγια, να την κάνετε ρολό και να τη πιέσετε προς το

μέσα (μέχρι 1.27 εκατοστά) χωρίς να σπάσει.

Αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα σε αρχικά στάδια αλλά η Samsung πιστεύει ότι θα βοηθήσει στα πάντα, από wearable συσκευές μέχρι οθόνες κονσολών αυτοκινήτων. Φανταστείτε ένα πολύ λεπτό smartwatch που αντέχει σε χτυπήματα χωρίς να σπάσει.

Η Samsung δεν παρουσίασε μόνο αυτή την εύκαμπτη οθόνη όμως. Η εταιρία μας έδειξε και μια 1.96-ιντσών 4K LCD οθόνη με 2,250 pixels ανά ίντσα (ppi) η οποία είναι ιδανική για την εικονική πραγματικότητα. Χάρη σε αυτή την οθόνη, οι εικόνες στις VR συσκευές θα είναι -πιο- καθαρές και δεν θα παρατηρείτε το «screen door» εφέ (όπου μπορείτε να διακρίνετε το κενό ανάμεσα στα pixels). Η Samsung ακόμα δεν έχει έτοιμη αυτή την οθόνη, αλλά δεν βιάζεται κιόλας γιατί απαιτεί πολύ δυνατά PC για ομαλό παιχνίδι.

Τέλος, η εταιρία επέδειξε μια 5.09-ιντσών OLED οθόνη με υποστήριξη στερεοσκοπικού 3D χωρίς τη χρήση γυαλιών. Σύμφωνα με τη Samsung, η χρήση της OLED θα προσφέρει πιο φυσικά χρώματα από μια LCD και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια, «pop-up books» και VR συσκευές.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα