Η Mozilla παρουσίασε το Send, μια εύκολη και ασφαλής λύση για αποστολή αρχείων

13:22 4/8/2017 - Πηγή: Xblog

Η ομάδα Test Pilot της Mozilla αποκάλυψε τρεις λύσεις για τον Firefox για μια ευκολότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία. Η σημαντικότερη λύση που παρουσίασαν ονομάζεται Send και είναι σαν το WeTransfer, μόνο που προορίζεται για αποστολή αρχείων μεταξύ δύο ατόμων και όχι για αποστολή σε ομάδες ή πολλούς χρήστες.

Το Send είναι μια πολύ

απλή υπηρεσία: ο χρήστης ανεβάζει σε αυτό τα αρχεία που θέλει να στείλει στον φίλο του, το Send δημιουργεί έναν σύνδεσμο για τη λήψη τους, και μόλις ο δεύτερος χρήστης τα κατεβάσει ή μόλις περάσουν 24 ώρες, τα αρχεία αυτο-καταστρέφονται. Ακόμη, τα αρχεία κρυπτογραφούνται πριν ανέβουν στους servers, οπότε ούτε η Mozilla μπορεί να τα διαβάσει.

Επιπλέον, η ομάδα Test Pilot ανέπτυξε και το Voice Fill. Το Voice Fill δεν είναι κάτι καινοτόμο ή ξεχωριστό, αφού υπάρχει στον Google Chrome για χρόνια, όμως είναι ένα χαρακτηριστικό που τώρα θα προστεθεί στον Firefox. Ουσιαστικά επιτρέπει στον χρήστη να υπαγορεύσει κείμενο σε ιστοσελίδες, αντί να το γράψει.

Τέλος, η ίδια ομάδα έφτιαξε το Notes. Όπως μπορείτε να καταλάβετε από το όνομά του, αυτό επιτρέπει στον χρήστη να κρατήσει σημειώσεις χωρίς να αλλάξει πρόγραμμα. Μέσα στις σημειώσεις μπορεί να φτιάξει λίστες και να μορφοποιήσει το κείμενο, και όλες οι αλλαγές συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές του χρήστη.

Άμα χρησιμοποιείτε τον Firefox μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά μέσω της σελίδας testpilot.firefox.com. Τα χαρακτηριστικά θα ενσωματωθούν στις επόμενες εκδόσεις του Firefox άμα έχουν απήχηση.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα