Η Microsoft επανασχεδιάζει το Skype αντιγράφοντας το… Snapchat

21:04 1/6/2017 - Πηγή: Xblog

Η Microsoft εξαγόρασε το Skype τον Μάιο του 2011 και ενώ από τότε έχει στείλει αρκετές ενημερώσεις στις εφαρμογές του, ποτέ δεν προσπάθησε να επανασχεδιάσει την εμφάνισή του. Αυτό αλλάζει σήμερα, οπότε υποδεχτείτε «τη νέα γενιά του Skype» η οποία έρχεται με εντελώς νέο γραφικό περιβάλλον και λειτουργίες.

Πέρα από το νέο περιβάλλον, η μεγαλύτερη προσθήκη που έγινε στη τελευταία έκδοση

του Skype είναι η λειτουργία Capture. Με το Capture ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο με τη κάμερα του κινητού του και εύκολα να τις μοιραστεί με τους φίλους του. Στις φωτογραφίες μπορούν να προστεθούν επίσης αυτοκόλλητα και κείμενο.

Με το άνοιγμα της ανανεωμένης εφαρμογής του Skype, ο χρήστης θα βλέπει τη καρτέλα Highlights. Εκεί θα εμφανίζονται οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν μοιραστεί οι φίλοι του. Ο χρήστης θα μπορεί να αντιδράσει στέλνοντας emojis και μηνύματα, όπως στα stories των Snapchat, Instagram και Facebook.

Τέλος, στο Skype προστέθηκαν πρόσθετα που επιτρέπουν στους χρηστές να ψάχνουν για διάφορες πληροφορίες, όπως εστιατόρια, ή κινούμενες εικόνες από το Giphy για να τις στέλνουν σαν μήνυμα σε φίλους τους. Ακόμη προστέθηκαν οι δυνατότητες αντίδρασης με emojis κατά τη διάρκεια των κλήσεων, η εύκολη πρόσκληση ενός ατόμου σε μια ομαδική συζήτηση και τα bots.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Με το ανανεωμένο Skype βλέπουμε ότι η Microsoft θέλει να χτυπήσει εφαρμογές το Messenger της Facebook και το Snapchat. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Η νέα έκδοση πάντως θα εμφανιστεί πρώτα στο Android και αργότερα θα επεκταθεί στα iOS, Windows και Mac.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα