Η Google ετοιμάζει διαφημίσεις… εικονικής πραγματικότητας

11:54 29/6/2017 - Πηγή: Xblog

Η Google είναι μια εταιρία που σκανάρει την ψηφιακή σας ζωή για να πουλάει εξατομικευμένες διαφημίσεις. Πολλά προϊόντα της Google εμφανίζουν διαφημίσεις για να μπορέσει η εταιρία να καλύψει τα έξοδα, και απ’ ότι φαίνεται η πλατφόρμα Daydream θα είναι επόμενη που θα αποκτήσει διαφημίσεις.

Η θυγατρική Area 120 της Google ανακοίνωσε ότι

πειραματίζεται με διαφημίσεις που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Goοgle. Σε αντίθεση με τις κοινές διαφημίσεις του Διαδικτύου, οι διαφημίσεις εικονικής πραγματικότητας είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθούν και πρέπει να είναι διαδραστικές.

Η ομάδα της Google αποκάλυψε τον πρώτο τύπο αυτού του είδους διαφήμισης: είναι ένας κύβος που εμφανίζεται μπροστά στον χρήστη, και με το πάτημα του ανοίγει μια μεγάλη οθόνη και αρχίζει να παίζει ένα βίντεο στο YouTube σχετικά με ένα παιχνίδι. Μόλις τελειώσει το βίντεο εμφανίζεται ένα κουμπί για την λήψη του παιχνιδιού.

Η Area 120 αναπτύσσει αυτές τις διαφημίσεις για τα Cardboard και Daydream VR της Goοgle, καθώς και για το Gear VR της Samsung. Η Goοgle ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να γραφτούν στο πρόγραμμα για να το δοκιμάσουν από τους πρώτους.

Για την ώρα οι διαφημίσεις εικονικής πραγματικότητας μπορεί να ακούγονται άχρηστες, όμως η Google θέλει στο μέλλον να προσφέρει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν VR παιχνίδια που θα τα προσφέρονται δωρεάν αλλά θα προβάλλονται διαφημίσεις.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα