Η CEO της Yahoo αποχωρεί και “τρολάρει” την εταιρία

19:42 16/6/2017 - Πηγή: Xblog

Η Marissa Mayer ανέλαβε τα ηνία της Yahoo στις 16 Ιουνίου του 2012 και πέντε χρόνια μετά, στις 13 Ιουνίου του 2017, αποχώρησε και επίσημα από την εταιρία. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια είχε την ευκαιρία να κάνει την εταιρία σπουδαία ξανά, και ενώ προσπάθησε να βελτιώσει το χαρτοφυλάκιο του Yahoo

(αναβαθμίζοντας όλες τις εφαρμογές και εξαγοράζοντας το Tumblr), ποτέ δεν κατάφερε να να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Σχεδόν 11 μήνες πριν, προς τα τέλη του Ιουλίου το 2016, η Yahoo ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει όλες τις υπηρεσίες της στον Αμερικάνικο πάροχο Verizon για $4.83 δισεκατομμύρια, ενώ η υπόλοιπη εταιρία θα μετονομαστεί σε Altaba και θα παύσει να ασχολείται με τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Αυτή η εξαγορά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η Marissa Mayer να αποχωρήσει από την εταιρία. Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της, η Marissa έγραψε στο Twitter:

«Δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω να χρησιμοποιώ ξανά το Gmail. Λειτουργώ πάντοτε με μεγαλύτερη ταχύτητα όταν χρησιμοποιώ εργαλεία που σχεδίασα η ίδια.»

Η Marissa πριν γίνει η Διευθύνων Σύμβουλος της Yahoo εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου στο τμήμα Search Products and User Experience της Google από το 2005 έως το 2010, έχοντας συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη προϊόντων όπως τα Gmail, Google Search, Google Earth, Google Maps, Google Images και Google News. Σαν CEO της εταιρίας έπρεπε να χρησιμοποιεί την δική της υπηρεσία, όμως τελικά ούτε αυτή την προτιμάει…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Marissa Mayer υπολογίζεται πως θα λάβει 23 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση (εκ των οποίων τα $3 εκατ. θα είναι μετρητά).

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Συντάκτης: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα