Η Alphabet (Google) πούλησε τη Boston Dynamics στη Softbank

19:15 10/6/2017 - Πηγή: Xblog

Η Boston Dynamics έχει παρουσιάσει διάφορα κατορθώματα στον τομέα της Ρομποτικής τα τελευταία χρόνια και για αυτό τον λόγο η Google την εξαγόρασε μέσα στο 2013. Συγκεκριμένα την εξαγόρασε για χάρη του Andy Rubin -του δημιουργού του Android- ο οποίος όταν άφησε το Android αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο μυστικό project.

Αργότερα, όμως, έφυγε από τη Google για να ιδρύσει μια δική του εταιρία (που πρόσφατα ανακοίνωσε ένα ξεχωριστό Android smartphone) και η Boston Dynamics έμεινε στην Alphabet/Google.

Ο Spot είναι ένα από τα δημιουργήματα της Boston Dynamics – ζυγίζει 75 κιλά και μπορεί να περπατήσει σε διαφορετικούς τύπους υπεδάφους χωρίς να πέφτει.

Η Alphabet τον Μάρτιο του 2016 έβαλε “αγγελία” για τη πώληση της Boston Dynamics και τελικά χρειάστηκε παραπάνω από ένα χρόνο για να βρει αγοραστή. Έτσι, σήμερα η γιαπωνέζικη Softbank ανακοίνωσε την εξαγορά της Bostοn Dynamics. Η Softbank ασχολείται με διάφορες αγορές, και η ρομποτική είναι μία από αυτές, επομένως θα ευνοηθεί από την εξαγορά της «Boston». Το ποσό που πλήρωσε στην Alphabet για την εξαγορά της εταιρίας δεν έγινε γνωστό, όπως ούτε τα μελλοντικά σχέδιά της.

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα