Ο “ΤΥΠΟΣ” ΠΟΥ “ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ” ΤΗ SIEMENS

19:47 11/9/2016 - Πηγή: Taxalia

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

[email protected]

www.apostoloupanos.gr

Ο Συστημικός δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου χτύπησε για ακόμη μια φορά μέσω της Κυριακάτικής Καθημερινής, εφημερίδος ιδιοκτησίας εκείνου που με τηλεοπτικά σποτάκια διά μέσω του σταθμού του, έβριζε πρωί, μεσημέρι και βράδυ την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πριν πάρει την τηλεοπτική άδεια, που τελικά την πήρε μισοτιμής (την πρώτη), του “ύποπτου”διαγωνισμού της κυβερνήσεως (σε σχέση με το τίμημα των άλλων τηλεοπτικών αδειών).

Έτσι, ο κ. Τάσος Τέλογλου μας “ενημερώνει”

ότι μετά τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά και η κυβέρνηση Τσίπρα ζητάει από την ηγεσία της γερμανικής πολυεθνικής Siemens τα ονόματα εκείνων που λαδώθηκαν προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του γερμανικού κολοσσού με το ελληνικό κράτος.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει και το πρωτοσέλιδο των “Παραπολιτικών” του Σαββάτου 27 Αυγούστου που κυκλοφόρησαν με τίτλο: “Μυστηριώδης επίσκεψη στο Μαξίμου στελεχών της Siemens”.

Δηλαδή, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, εις υγεία πάντα των κορόιδων, που είναι ο ελληνικός λαός…

Ο Τέλογλου αγιοποιεί τον Robert Sikellis.

Στο άρθρο του επίσης, στην “Καθημερινή” ο κ. Τέλογλου αγιοποιεί τον ισχυρό άνδρα της SiemensRobert Sikellis, που μαζί με τον CIO της Siemens Πάνο Ξυνή μετέβησαν στο Μαξίμου. Δεν ενημερώνει όμως τους Έλληνες φορολογούμενους για το ποιος είναι ο Robert Sikellis. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό…

Ο κ. Σικέλης πριν αναλάβει το πόστο του στη SiemensΕλλάδος, ήταν γενικός διευθυντής και νομικός σύμβουλος της Vance, μιας αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις έρευνες και στις αξιολογήσεις υψηλού ρίσκου. Άλλωστε, με την ιδιότητα αυτή εμφανίζεται στην Ελλάδα το 2004 ως υπεύθυνος ασφαλείας κρουαζιερόπλοιων στο “Αθήνα 2004”. Στο διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα, είχε στενή συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του “Αθήνα 2004”, με τη SAIC (προμηθεύτρια αμερικανική εταιρεία του C4I), αλλά και με τη Siemens (κυρίως με τον Δενδρινό). Στη Siemens Ελλάδος ανέλαβε το πόστο διαφάνειας με εντολή της μητρικής εταιρείας και του Peter Solmsenεκτελεστικού γενικού διευθυντού του Ομίλου. Συνεργάστηκε στενά με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. O Robert Sikellis ουδέποτε εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρεία του Σήφη Βαλυράκη, αλλά δεν έχει κληθεί ούτε ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη των “64άρων”, που συνεχώς αναβάλλεται!!

Ο Robert Sikellis ταξίδεψε στις ΗΠΑ.

Πριν βγει το άρθρο του κ. Τέλλογλου στην “Καθημερινή”, ο Robert Sikellis – σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή μας – ταξίδεψε στις ΗΠΑ για το C4I(Command, Control, Coordination, Communication & Intelligance - Διοίκηση, Έλεγχος, Επικοινωνία, Συντονισμός και Ενοποίηση). Η προμήθεια του C4I(χιλιάδες κάμερες νέας τεχνολογίας, μικρόφωνα, αισθητήρες, με δυνατότητα παρακολούθησης καικαταγραφής των πάντων, εικόνα - ήχος σε 24ωρη βάση)ήταν ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004. Ήταν η δεύτερη “μεγάλη δουλειά” της Siemensμετά τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ.

Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας). Και επειδή ο κατά τα άλλα “καλά πληροφορημένος” Τάσος Τέλογλου μπορεί να μην γνώριζε τον ακριβή λόγο της “βαθυσπούδαστης”συνάντησης Siemens – κυβέρνησης, θα φροντίσουμε εμείς να τον βοηθήσουμε!!

Ρωτάμε λοιπόν, όλους!!

Μήπως δεν πρέπει να ανοίξει ο φάκελος C4I (υπεύθυνος Δενδρινός);

Μήπως δεν πρέπει να προχωρήσει η Δίκη των “64άρων”για τα “μαύρα” ταμεία και τη σύμβαση ψηφιακών με τον ΟΤΕ (8002/1997); Από τη στιγμή που η σχετική δίκη παίρνει συνεχείς αναβολές και στις 4 Μαρτίου 2017 δεν θα υφίσταται ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός;

Ωστόσο, ο κ. Τέλογλου γιατί δεν ρωτάει τον RobertSikellis και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο (νομικό σύμβουλο της Siemens) για να μάθει, από τη στιγμή που φέρονται να γνωρίζουν τα ονόματα υψηλότατων πολιτικών προσώπων που χρηματίστηκαν από τη Siemens και ο ελληνικός λαός πως παίζεται το βρώμικο παιχνίδι της πολιτικής Εξουσίας στην Πατρίδα μας με τις πολυεθνικές εταιρείες;

Γνώριζαν οι Γερμανοί του Μονάχου!!

Όμως μέχρι να μας απαντήσουν, θα τους ενημερώσουμε εμείς ότι το ραντεβού στο Μαξίμου κλείστηκε από τους συμβούλους της Άγκελας Μέρκελ. Και βέβαια, ήταν ενήμεροι οι αξιωματούχοι της Siemens στη μητρική εταιρεία του Μονάχου (Siemens AG), που τυγχάνει να είναι φίλοι του κατηγορούμενου πρώην διευθυντικού στελέχους στις τηλεπικοινωνίες της Siemens, Ηλία Γεωργίου, αλλά και του αντικαταστάτη του (επίσης κατηγορούμενου) Πρόδρομου Μαυρίδη.

Έτσι, αυτές οι υποκινούμενες από Γερμανία μεριά, μυστήριες συναντήσεις μήπως γίνονται με έναν και μόνο στόχο; δηλαδή, να θυσιαστεί η Siemens Ελλάδος ως Ιφιγένεια, προκειμένου να σωθεί το Παγκόσμιο κύρος της Siemens;

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η μητρική Siemens θα μπορεί να “παίζει” ελεύθερη στο Παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, παίρνοντας συμβάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ.

Άλλωστε, αυτό σηματοδοτούν οι συνεχιζόμενες απολύσεις του εν Ελλάδι προσωπικού της Siemens που συνεχώς συρρικνώνεται και από 600 εργαζόμενους που είχαν δεσμευθεί πως θα έχει η εταιρεία στονΕξωδικαστικό Συμβιβασμό το 2012 (Σαμαράς – Βενιζέλος), σήμερα η Siemens έχει λιγότερους από 150 εργαζόμενους!!

Δεν μας απάντησε ποτέ ο κ. Τέλογλου.

Στον κ. Τέλογλου, ο οποίος διατηρεί στενότατες σχέσεις με τον γερμανικό κολοσσό, από τη στιγμή που τυγχάνει “ελευθέρας εισόδου” στο κτίριο “άβατο” που στεγάζεται η Siemens, είχαμε θέσει κατά το παρελθόν τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία επαναφέρουμε. Από τη στιγμή που αυτά τα ερωτήματα διατυπώνονται από κάποιον που απ΄ ότι φαίνεται γνωρίζει πολλά.

- Αληθεύει πως, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Siemens, φρόντιζε να συναντά εν ενεργεία στελέχη της εταιρείας σε προσυνεννόηση με τον επικεφαλής από πλευράς Siemens για την σύναψη του εξωδικαστικού συμβιβασμού,Robert Sikellis, στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton; - Συναντήθηκε ποτέ με τους κατηγορουμένους Δενδρινό, Μαυρίδη, Αθανασιάδη, Σταυριανό (διευθυντικά στελέχη Siemens) στο ίδιο ξενοδοχείο;- Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση; Είχε κάποια σχέση με την διαρροή του περιεχομένου διαφόρων εγγράφων, που σχετίζονται με το σκάνδαλο του ΟΤΕ και το ρόλο του Θεοφάνη Τόμπρα (πρώην Προέδρου ΟΤΕ);- Αληθεύει πως, σε μια εποχή που διεκδικείτο η αρχηγία της ΝΔ από τον τότε υποψήφιο Αντώνη Σαμαρά, άφηνε υπονοούμενα για κάποια κρυφά ραντεβού στη Ραφήνα του πρώην εργοδότη του καναλάρχη με τον Σαμαρά που αφορούσαν την ύποπτη και “βρώμικη” περίοδο του ΄93; - Και τέλος πάντων θα μας απαντήσει ο κ. Τέλλογλου, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στη Siemens, τι αίσθηση έχει περί της διαφάνειας (compliance) της εταιρείας; Τηρούνται όλα στο ακέραιο που άπτονται του εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Πρόσωπα “κλειδιά” ετοιμάζονται να κελαηδήσουν.

Αφού έχουν διαπιστωθεί οι προθέσεις της μητρικής Siemens στη Γερμανία, και αφού πολλοί εργαζόμενοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου της πολυεθνικής εταιρείας στην Ελλάδα, μαθαίνουμε ότι κάποιοι που γνωρίζουν πολλά είναι έτοιμοι να “κελαηδήσουν” από τη στιγμή που δεν έχουν πλέον, εργασιακή σχέση με τη Siemens.

Άλλωστε, είναι και υποχρέωσή τουs να μιλήσουν, από τη στιγμή που θα καταγγελθούν εκείνοι που μια εταιρεία των 2 χιλιάδων εργαζομένων τη μετέτρεψαν σε συνοικιακό περίπτερο!!

Επανέρχομαι…


Keywords
Τυχαία Θέματα