ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14:50 15/5/2017 - Πηγή: Taxalia
Σχέδιο, βούληση, υπομονή και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαιδευτική κοινότητα και πρωτίστως με τους γονείς και την κοινωνία απαιτεί το ζήτημα της σχολικής στέγης, στοιχεία που η σημερινή κυβέρνηση αγνόησε για την περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Αυτό υπογράμμισε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων και ηλεκτρολόγος-μηχανικός κ. Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια ημερίδας για το θέμα της σχολικής στέγης στη δυτική Θεσσαλονίκη,
που διοργανώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία και σχεδόν 300 συμμετέχοντες στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών, τέως υπουργοί, πρώην γενικοί γραμματείς, πολιτευτές της ΝΔ, μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΝΔ, πρόεδροι ΝΟΔΕ και πρώην πρόεδροι της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ.
“Το θέμα της σχολικής στέγης είναι πολυσύνθετο και πλέον δεν αφορά μόνο στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, αλλά και στην καλύτερη αξιοποίηση των υφισταμένων. Η ανάγκη για τη δεύτερη προσέγγιση προήλθε ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης νέων οικιστικών περιοχών, κυρίως με νεαρά ζευγάρια, κατά τη διάρκεια της εποχής της μεγάλης οικοδομικής άνθησης. Τότε είδαμε, σε όλη την Ελλάδα, ο πληθυσμός να αυξάνεται αλματωδώς σε ορισμένες περιοχές, ενώ σε άλλες να παραμένει σταθερός ή ακόμη και να μειώνεται. Η πολιτεία όπως, δυστυχώς, κατά κανόνα συμβαίνει διαχρονικά δεν παρακολούθησε αυτές τις αλλαγές. Γι’ αυτό βλέπουμε τα προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη να είναι έντονα, κυρίως στον Εύοσμο και δευτερευόντως στο Ρετζίκι” τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.
Παράλληλα επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων από τα μέσα του 2012 έως το τέλος του 2014, σε αντίθεση με τη σημερινή απραξία, παρέδωσε 10 σχολικές μονάδες στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής μονάδες:1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας-παραδόθηκε το 2013. 2. 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης-παραδόθηκε το 2013. 3. 28ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου-έχει παραδοθεί και λειτουργεί.4. 33ο 2/θεσιο Νηπιαγωγείο Ευόσμου-έχει παραδοθεί και λειτουργεί.5. 24ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης-έχει παραδοθεί και λειτουργεί.6. 8ο & 2ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης-έχει παραδοθεί και λειτουργεί.7. 9ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης-έχει παραδοθεί και λειτουργεί.8. 7ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο Ευόσμου (ήταν έτοιμο για δημοπράτηση).9. 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης-κατασκευάζεται.10. 12ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο & 11ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πολίχνης-βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των μελετών.
Για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της σχολικής στέγης ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι τάζουν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” και δεν έχουν κάνει τίποτε όχι μόνο στην δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η αρμόδια εταιρεία για την υλοποίηση των σχολείων, η “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” έχει 200 συμβασιούχους που κάθονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα