«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου»



Το βιβλίο «Κύπρος- πορεία στη μνήμη» της συγγραφέως και Προέδρου της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου προλόγισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Σε κλίμα συγκίνησης για το βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου, ο κος
Πατούλης υπογράμμισε τις χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού της Μεγαλονήσου που από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξε σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μακραίονες αγώνες και τις θυσίες του Κυπριακού λαού για ανεξαρτησία.
«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου. Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου –σημείωσε- ο αναγνώστης βουτά στην πολυτάραχη ιστορία του νησιού, γνωρίζει σκοτεινές μαρτυρικές περιόδους και αποκτά μία συνολική άποψη για τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα εδώ και δεκαετίες την πορεία του στο χρόνο μέχρι τις μέρες μας.»
Από την πλευρά της, η συγγραφέας κα Λιμπεροπούλου εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες της προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξή του στην παρουσίαση του βιβλίου, καθώς και για την προλόγιση εκ μέρους του, καθώς όπως ανέφερε « περιποιεί μεγάλη τιμή στο συγκεκριμένο πόνημα, η οποία αντανακλά και στη συγγραφέα του».
Για το βιβλίο μίλησαν η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, λογοτέχνης, Ευρωβουλευτής (2009 – 2014) και ο Σταύρος Σταύρου, φιλόλογος ειδικός γραμματέας στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την συγγραφέα, Πρόεδρο της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου Π. Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου της βιβλίου.
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου «Κύπρος- πορεία στη μνήμη».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από το βήμα της εκδήλωση προλογίζει το βιβλίο «Κύπρος- πορεία στη μνήμη».
Keywords
Τυχαία Θέματα