"Βόμβες" από τον Φίλη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή και εφ’ όλης της ύλης κριτική άσκησε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε πως η πολιτική της συγκυβέρνησης δεν έχει νομιμοποιητική βάση και ζήτησε άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Φίλης επισήμανε: «Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Το “εμείς
και οι άλλοι” τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».
Έθεσε δε το ερώτημα στους συνέδρους, αν είναι δυνατόν να καταπίνουν την κάμηλο για τα εξοπλιστικά: «Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. Πως θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουνε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;», είπε, υπονοώντας πως θα έπρεπε να γίνει ΚΥΣΕΑ για τέτοιες εξαγγελίες.
Ο κ. Φίλης άσκησε κριτική και στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης επισημαίνοντας:
«Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας».
Τέλος, ο κ. Φίλης ζήτησε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι πρόκειται για τον συγγενέστερο σύμμαχο «έστω και αν βρωμάει». «Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε της πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ. “Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου” απαντήσαμε. Αυτή τη μπαρούφα ποιος την είπε», είπε ο κ. Φίλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα