Το "τέλος του κόσμου" έρχεται ξανά την... Παρασκευή -ΒΙΝΤΕΟ


Ένα «μαύρο φεγγάρι» θα έχουν την ευκαιρία να δουν το βράδυ της Παρασκευής όσοι κοιτάξουν τον νυχτερινό ουρανό!
“Μαύρο Φεγγάρι” ονομάζεται το φαινόμενο όπου σε ένα μήνα δεν υπάρχει καμία πανσέληνος. Έτσι λοιπόν, το μαύρο φεγγάρι θα καλύψει στο σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο την Παρασκευή το βράδυ και θα μπορούσε να συνδεθεί με την Αποκάλυψη.
Οι συνωμοσιολόγοι ανησυχούν πως τα σημάδια έρχονται μαζεμένα: μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς»- την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, έρχεται τώρα το μαύρο φεγγάρι μόνο λίγες εβδομάδες μετά για να μας πείσει ότι έρχεται η καταστροφή του
κόσμου.
Σύμφωνα με τον Joe Rao, «η μαύρη σελήνη είναι ένα κάπως ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός, καθώς συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες». Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του έγινε τον Μάρτιο του 2014.
Πάντως, ακριβώς επειδή θα είναι μαύρο, θα είναι και αόρατο. Η ηλιόλουστη πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά.
Εκείνη την ώρα, η σελήνη είναι ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού «κοιτάει» προς τα έξω.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ηλιακή έκλειψη, με το φεγγάρι να καλύπτει τη Γη και τον ήλιο πάνω από την Αφρική με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο ήλιος έχει σκοτεινιάσει.
«Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα να δείτε» λέει ο Rao στη “USA Today”, με τους θεατές να απολαμβάνουν έναν ουρανό χωρίς το έντονο φως του φεγγαριού.
Keywords
Τυχαία Θέματα