Το μυστικό της ιστορικής νίκης της Σάκκαρη στο US Open


Στην πρεμιέρα της στο US Open, όπου αγωνίζεται για 3η διαδοχική χρονιά, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Kiki Bertens, No. 24 στο ταμπλό και Νο. 27 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 6-4. Ήταν η πρώτη Top 30 νίκη για τη Μαρία, που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 2ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

Όπως έγινε γνωστό αυτές τις μέρες, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια συνεργάζεται

εδώ και 3 εβδομάδες με ένα πολύ μεγάλο όνομα, τον Σουηδό Thomas Johansson, που παλιότερα έφτασε έως το Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ενώ το 2002 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Australian Open.

Η Μαρία, η οποία έχει προπονηθεί με μεγάλα ονόματα στο παρελθόν, αλλά για πρώτη φορά συνεργάζεται σε σταθερή βάση με κάποιον τόσο γνωστό προπονητή, υποστήριξε πως ο 42χρονος Σουηδός έχει φέρει ήδη αλλαγές και έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι της, σύμφωνα με το WTA Insider.

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη δούλεψε αρκετά χρόνια με τον German Puentes, έχοντας ως βάση τους τη Βαρκελώνη. Το καλοκαίρι σταμάτησε τη συνεργασία της με τον 44χρονο Ισπανό, άλλοτε Νο. 90 στην παγκόσμια κατάταξη, και δέχτηκε τις συμβουλές του Βρετανού Mark Petchy κατά τη διάρκεια της σεζόν του γρασιδού, όπου έδειξε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο και έφτασε έως τον 3ο γύρο του Wimbledon, κάνοντας ένα μεγάλο τουρνουά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο ότι ο Johansson μπορεί να μεταδώσει αρκετή από την εμπειρία του στη Μαρία. Είναι άλλωστε ένας άνθρωπος που εκτός από εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο ως τενίστας, έχει αρκετές επιτυχίες και ως τεχνικός, αφού πρόσφατα δούλεψε με τους Borna Coric και David Goffin, βοηθώντας τον Βέλγο να φτάσει στους πρώτους του ημιτελικούς σε Masters διοργάνωσεις, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, τον Μάρτιο του 2016.

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στο γήπεδο την Τετάρτη, για τον αγώνα της με την Arina Rodionova για τον 2ο γύρο του US Open. Θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στις "32" του αμερικανικού major από το 2004 και τη Λένα Δανιηλίδου, καθώς και να προκριθεί στον 3ο γύρο σε 3ο ξεχωριστό Grand Slam τουρνουά για φέτος, αφού έχει καταφέρει ήδη να αγωνιστεί στον 3ο γύρο του Australian Open και του Wimbledon.

Keywords
Τυχαία Θέματα