Το μήνυμα του Θεοδωράκη για την 21η Απριλίου 1967


Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Μπουμπουλίνας 18», της ηθοποιού Κίττυς Αρσένη ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Αφιερωμένο εξαιρετικά στην κόρη μου που δεν έμαθε στο σχολείο για τα εγκλήματα που συνέβησαν πριν από 50 χρόνια στη χώρα. Οι εξορίες, τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες, φαντάζουν στα παιδιά μας ως μακρινά ιστορικά παραμύθια. Μόνο για το Πολυτεχνείο έχουν μάθει δυο πράγματα κι αυτό

επειδή είναι αργία και σχολική γιορτή» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ήρωες όπως ο Παναγούλης, ο Μουστακλής, ο Λεντάκης, ο Κουμάνταρος, η Μαρία Μπέκετ (για να αναφέρω μόνο λίγους από τους απόντες) δεν τους λένε τίποτα. Αντιθέτως, πρόλαβαν και άκουσαν τους φανφαρόνους να φωνάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι «η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73». «Και αυτό που ζούμε σήμερα, Χούντα είναι», έλεγαν τα τελευταία χρόνια – και πριν να φέρουν τα δικά τους μνημόνια - οι υπουργάρες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και έτσι βέβαια απάλυναν τον φόβο και τον τρόμο της Χούντας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και κατέληξε:

«Τέλος πάντων, ας μην παραστρατήσω. Ας πούμε σήμερα στα παιδιά μας τι σημαίνει Χούντα. Και δια αυτού να καταλάβουν τι σημαίνει ελευθερία – αγώνας – δικαιώματα».

Δείτε την ανάρτηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα