ΤΙ ΕΙΠΕ (ΒΙΝΤΕΟ) για τους ομοφυλόφιλους! ΣΑΛΟΣ για τον Γιακουμάτο...

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει δήλωση στην οποία προέβη ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος για την ομοφυλοφιλία.
Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ο κ. Γιακουμάτος, χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία "κολλητική αρρώστια".

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τη σύζυγό του και το κατά πόσο φλερτάρει τις γυναίκες, είπε:
"Έχω το χούι να μην είμαι ομοφυλόφιλος, είναι της μόδας βέβαια, αλλά εγώ αυτή τη μόδα δεν την πάω, είμαι εκτός. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τις γυναίκες και ο θεός μου χάρισε τρεις γυναίκες, δύο κόρες και τη γυναίκα μου. Όλα τα άλλα είναι ζητήματα, που δεν θα ήθελα να τα συζητάω".
Στις επιθέσεις που δέχεται για τις απόψεις του και τον χαρακτηρισμό "ομοφοβικός" που του αποδίδεται, απάντησε:
"Δεν έχω πρόβλημα και έχω πάρα πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική συμπεριφορά καθενός. Είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, που δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν μπορείς να το ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση".
Στη συνέχεια εξήγησε:
"Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιούνται. Αυτός δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Γιατί να έχω κάτι μαζί του; Ό,τι και να κάνεις, έχει εγκλωβιστεί στη φύση του και δεν έχω κανένα θέμα, τον σέβομαι και δεν έχω λόγο, να αναμειχθώ με τα δικά του. Απλώς πρέπει όλοι, να έχουν παραδείγματα. Βλέπει το παιδί ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει και κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια".

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, μέσω των οποίων τον "άδειασε" και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας έγραψε στο Twitter, ότι "η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου".

FollowVassilis Kikilias @VkikiliasΗ @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου.4:43 PM - 19 Jan 2017 1111 Retweets 2222 likes
Θεοδωράκης: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι για ψηφαλάκια
Οι δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου προκάλεσαν και την αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.
"Το διαβάζω και δεν το πιστεύω: «Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων, και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει... κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια». Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός (1η έκπληξη), σήμερα, το 2017 (2η έκπληξη), βουλευτής (3η έκπληξη) με τη νέαΝέα Δημοκρατία – ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει «έκανα λάθος». Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι «δεξιοί». Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια".
Keywords
Αναζητήσεις
γιακουματος τι ειπε
Τυχαία Θέματα