Τα βρήκαν εργαζόμενοι και διοίκηση του ΟΑΣΘ με τον Κατρούγκαλο


Με επίτευξη συμφωνίας που αποκαθιστά τη δημόσια υπηρεσία μεταφοράς στη συμπρωτεύουσα, ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και εκπροσώπων της διοίκησης του Οργανισμού, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα.Κατόπιν τούτου αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

H συμφωνία περιλαμβάνει τέσσερα σημεία:

- Η διοίκηση του ΟΑΣΘ

δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει μίνιμουμ το 18% των μηνιαίων εσόδων από τα κόμιστρα έναντι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

- Η εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό δημόσιο (από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους εργαζομένους του οργανισμού μέρος των δεδουλευμένων τους, Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

- Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 2.400.00 ευρώ για την κάλυψη της μετακίνησης πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών κατηγοριών για το 2016.

- Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα οργανώσει άμεσα διαδικασίες διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση ΟΑΣΘ, εργαζόμενων ΟΑΣΘ και υπουργεία) για το μέλλον του ΟΑΣΘ, ο οποίος διάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι τις 31.10.2016.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των απασχολουμένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, τα χρονοδιαγράμματα και επιμέρους ζητήματα αναμένεται να αποφασιστούν σε αυριανή συνάντηση που θα αφορά στο «πρακτικό κομμάτι των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στη σημερινή τριμερή συνάντηση», την οποία μάλιστα χαρακτήρισε "θετική". Παράλληλα, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, «ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και το θέμα ΟΑΣΘ να τελειώσει ως τον Οκτώβριο οριστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα