ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

17:45 4/8/2015 - Πηγή: Press-gr
Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Χρόνια τώρα λέμε σαν ομάδες κοινωνικής δράσης, σε πείσμα των «σοφών Δημοκρατών», ότι η Δημοκρατία δημιουργεί μονίμως αδιέξοδα, δημιουργεί προβλήματα εκ του μη όντος και γενικά ότι δεν είναι πανάκεια. Υποστηρίζουμε ότι είναι το πολίτευμα που γέρασε και δεν παράγει, που δημιουργεί αδικίες, που ελαχιστοποιεί αντί να μεγιστοποιεί την κοινωνική ευημερία.

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», διατυμπανίζουν όλοι «οι Δημοκράτες» πολιτικοί μας. Τι κι αν «χάρη στην καλύτερη Δημοκρατία» που όπως λένε, έζησε η Ελλάδα
μας τα τελευταία σαράντα χρόνια, οδηγήθηκε τελικά στην οικονομική χρεωκοπία και στην κοινωνική αποσάθρωση. Τι κι αν έχουν χαθεί όλες οι αξίες και τα ιδανικά που στηρίζουν τις κοινωνίες, εξ αιτίας του κομματισμού.

Όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά, και ιδίως μετά το 1981, με μόνο ίσως διάλλειμα τη μικρή περίοδο του Μητσοτάκη, φόρτωσαν με προβλήματα την οικονομία, με υπερδανεισμό, με αύξηση των διορισμών και των Δημοσίων υπαλλήλων, με διάλυση της ιδιωτικής οικονομίας κλπ.

Όμως η τελευταία κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πραγματικά η πιο κραυγαλέα απόδειξη ότι η Δημοκρατία, όπως την γνωρίζουμε και λειτουργεί, δεν δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα κυρίως της οικονομίας.

Μια κυβέρνηση με παντελή έλλειψη γνώσης και εμπειρίας για τη δουλειά που κλήθηκε να κάνει. Με ιδεοληψίες, με άγνοια κινδύνου, με απίστευτο λαϊκισμό και με φασίζουσα νοοτροπία που ανερυθρίαστα μάλιστα την βαφτίζουν οι ίδιοι σαν δημοκρατική.

Μια κυβέρνηση απελπιστικά ανεπαρκής και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα, βαφτίσθηκε υπερήφανη και εθνικά ανεξάρτητη, για το λόγο ότι πήγε δήθεν με ΄΄τσαμπουκά΄΄ Βαρουφάκη κόντρα στους «Θεσμούς». Είναι όμως ένα ερώτημα το πώς η εθνική υπερηφάνεια συνάδει με την ομολογία ήττας και τις ευχαριστίες προς τους αμερικανούς.

Πώς πάνε τα capital-controls μαζί με την εθνική υπερηφάνεια είναι επίσης κάτι που μόνο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο «σοφός Ελληνικός λαός» το καταλαβαίνουν.

Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι ότι μέσα σε λίγους μήνες έγινε απίστευτη ζημιά στην ελληνική οικονομία και στην διεθνή υπόληψη της χώρας και των ελλήνων ατομικά, που θα χρειασθούν δεκαετίες να το ξεπεράσουμε, αν ποτέ τα καταφέρουμε.

«Δεν το νοικιάζουμε σε Έλληνες», είναι η απάντηση των Ευρωπαίων όταν κάποιος συμπατριώτης μας ζητά να νοικιάσει ένα σπίτι κάπου στην Ενωμένη Ευρώπη.

Πρότασή μας ξεκάθαρη προς την ανθρώπινη κοινωνία. Η Δημοκρατία και ο πολυκομματικός κοινοβουλευτισμός όπως τώρα λειτουργούν δεν αντιστοιχούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας.

Είναι πλέον καιρός ν’ αρχίσει η συζήτηση για διορθωτικές θεσμικές μεταβολές και βελτιώσεις του πολιτικού συστήματος, αν θέλουμε η Δημοκρατία να επιβιώσει και να γίνει πραγματική δημοκρατία και όχι φαυλοκρατία.

Καιρός να αντικατασταθεί από μια σύγχρονη επιστημονικά δομημένη διαδικασία διοίκησης από ανθρώπους διοικητές, ηγέτες με την πραγματική έννοια, που δεν θα ξοδεύουν όλη την ενέργειά τους για το πώς θα κοροϊδέψουν «το σοφό λαό» για να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά για το πώς θα πάνε την κοινωνία μπροστά.

Καιρός οι απατεώνες, οι αγύρτες, τα λαμόγια, οι ανεπάγγελτοι, οι λαϊκιστές που αυτοβαφτίστηκαν «πολιτικοί» να πάνε σπίτια τους αν όχι αρκετοί από αυτούς στη φυλακή.

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Υπεύθυνοι θέματος
Κομνηνός Γιώργος – Οικονομολόγος, Ξάνθη
Παρχαρίδης Βασίλης – Οικονομολόγος, Καβάλα
Γιοβανόπουλος Μίλτος – Δικηγόρος, Ξάνθη
Χατζηαντωνίου Αθανάσιος – Χρηματοοικονομικά, Ξάνθη

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: [email protected] ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα