Συνελήφθησαν λαθρέμποροι με μεγάλες ποσότητες καπνού


Αλλεπάλληλα χτυπήματα στο οργανωμένο λαθρεμπόριο καπνού κατάφεραν οι υπηρεσίες της Ασφαλείας στη Λαμία και το Αγρίνιο, βάζοντας στο χέρι διακινητές που είχαν τις αποθήκες και τα σπίτια τους γεμάτα με μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητου προϊόντος έτοιμου να διοχετευθεί στην παράνομη αγορά!
Σε δυο περιπτώσεις που έκαναν έρευνες οι αστυνομικοί σε αποθήκες σπιτιών στη Λιγαριά Φθιώτιδας, βρέθηκαν σε αυτή ενός 68χρονου 15 νάιλον συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού συνολικού βάρους 10 κιλών και 445 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική
ζυγαριά και νάιλον σακουλάκια για την συσκευασία, ενώ σε αυτή ενός 74χρονου κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με καπνό βάρους τεσσάρων κιλών και 971 γραμμαρίων και διάφορα νάιλον σακουλάκια για την συσκευασία του. Οι δυο ηλικιωμένοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ τα πάνω από 15 κιλά καπνού εστάλησαν στο Τελωνείο Στυλίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Δημόσιο.
*** Αλλά και στη Σπολάιτα Αγρινίου, οι άνδρες της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα στην κατοικία ενός 65χρονου βρήκαν 32 ανισοβαρείς συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 21 κιλών και 800 γραμμαρίων, οι οποίες προορίζονταν για άμεση πώληση! Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
*** Στο Ναύπλιο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 42χρονος Πολωνός όταν, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στην κατοικία του, βρέθηκαν 110 πακέτα τσιγάρων και 12 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Πηγή: www.protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα