Συνελήφθη και ο μικρός αδελφός του μακελάρη του Μάντσεστερ

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και των άλλων συνεργών του μακελάρη του Μάντσεστερ καθώς οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι δεν έδρασε μόνος συνεχίζεται και εκτός Βρετανίας.
Στην σύλληψη πέμπτου υπόπτου που πιστεύεται ότι συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ προέβη η βρετανική Αστυνομία.
Έτσι λοιπόν συνελήφθη στην Τρίπολη της Λιβύης
ο μικρός αδελφός του Σαλμάν Αμπέντι αλλά και ο πατέρας της οικογένειας.
Πρόκειται για τον Χασάμ Αμπέντι και είναι μόλις 20 χρονών. Η αστυνομία πιστεύει ότι έχει να κάνει με τρομοκρατική ομάδα και πως ο μακελάρης σε καμία περίπτωση δεν ενήργησε μόνος του.
Νωρίτερα ο πατέρας του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, Ραμαντάν Αμπεντίν που επίσης βρίσκεται στην Τρίπολη δήλωσε ότι το παιδί του είναι αθώο.

«Δεν πιστεύουμε στις δολοφονίες αθώων. Δεν είμαστε έτσι εμείς». Όπως είπε μίλησε στον 22χρονο γιο του πέντε μέρες πριν και του φάνηκε φυσιολογικός ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμαζόταν να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία. Από εκεί θα πήγαινε στη Λιβύη για το ραμαζάνι. Ο Αμπεντί εγκατέλειψε την Τρίπολη το 1993 ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του με εντολή του Μουαμάρ Καντάφι και ζήτησε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ. Τώρα είναι διοικητικό προσωπικό δυνάμεων ασφαλείας στην Τρίπολη. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο πατέρας φέρεται να είχε δεσμούς με οργάνωση που ήταν παρακλάδι της Αλ Κάιντα πριν φύγει από τη Λιβύη για τη Βρετανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα