"Συγκρατημένα αισιόδοξος ο γγ Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική


Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες το μεγάλο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αφήνοντας για πρώτη φορά ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι αύριο θα είναι ίσως μια διαφορετική μερα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, «Θα είναι κρίσιμες οι ώρες το πρωί».

«Θέλω να πιστεύω ότι με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η πυρκαγιά, είναι πολύ πιθανό μέσα στη νύχτα να μπουν οι πυροσβέστες μέσα, οπότε

θα είναι πλέον πιό εύκολο να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Έχουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία οτι αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα», είπε ο κ. Καπάκης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία απο την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.

Αυτή την ώρα το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια χαράδρα κοντά στην Αγία Κυριακή, αλλά είναι θετικό ότι η πυρκαγιά δεν έφτασε στην Εθνική Οδό. Στο σημείο που πήγε να ξεφύγει, οι πυροσβέστες, δίνοντας τιτάνια μάχη, κατάφεραν να την σβήσουν, αλλά το μέτωπο έφτασε στα 500 μέτρα απο την Εθνική. Αν οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά τη νύχτα, τότε μειώνονται σημαντικά οι κίνδυνοι για την αυριανή μέρα, που αναμένεται και να ενισχυθούν οι ΒΑ άνεμοι.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πιθανότατα θα αποσυρθεί και το αίτημα για βοήθεια απο την Ε.Ε., στο οποίο απάντησε ήδη αρνητικά η Γαλλία, ενώ και οι άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν σοβαρά δικά τους προβλήματα με πυρκαγιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα