Σκουρλέτης: Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία επίλυσης του θέματος με την FYROM

14:41 9/1/2018 - Πηγή: Press-gr
"Η επίλυση του θέματος με την γειτονική χώρα της FYROM, θεωρώ ότι ανεβάζει την αξιοπιστία της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Πάνω από 25 χρόνια σέρνεται και μας ταλαιπωρεί το θέμα (σ.σ. της ονομασίας των Σκοπίων). Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου δημιουργείται
η δυνατότητα να επιλυθεί αυτό το θέμα στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας. Αυτό το οποίο έχουμε ορίσει ως σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με ένα επιθετικό προσδιορισμό. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Διότι συμπίπτει και με μια προσπάθεια που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα, η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της, στο πεδίο της οικονομίας. Άρα το να επιλύσει αυτο το θέμα με την γειτονική χώρα της FYROM, θεωρώ ότι ανεβάζει την αξιοπιστία της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους" είπε ο κ. Σκουρλέτης.
"Ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δεδομένος. Να εξαντλήσει την τετραετία, άρα να πάμε τον Σεπτέμβριο του '19 σε εκλογές. Εγώ θα έλεγα ότι πιο σημαντικό είναι το να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει το 2018, πράγμα που φαίνεται κατορθωτό. Δηλαδή μια αισθητή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η οποία θα μας επιτρέψει να επανασχεδιάσουμε και ένα μέρος των δεσμεύσεων μας. Η έξοδος από το πρόγραμμα δεν είναι μια εύκολη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε, με όσο καλύτερους υποκειμενικούς όρους" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5
Keywords
Τυχαία Θέματα