Σχέδιο επιστροφής εκσυγχρονιστών στο ΠΑΣΟΚ...

Από το sofokleous10.gr

Η επαναφορά του Κώστα Σημίτη στο πολιτικό προσκήνιο είναι ένα από τα σενάρια που ακούγονται και που τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερες πιθανότητες.
Μπορεί πριν από μερικές εβδομάδες να φαινόταν απίθανο καθώς οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τόσο έντονες και πολλοί να αναρωτιούνταν ποια στάση θα κρατήσει στο άμεσο μέλλον ο Κώστας Σημίτης
και πότε θα κάνει την επόμενη παρέμβασή του, ωστόσο, σήμερα η επιστροφή των εκσυγχρονιστών στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων του...
ΠΑΣΟΚ, είναι πιο δυνατή και αναγκαία από ποτέ.
Η χρονική συγκυρία που έψαχνε ο Σημίτης φαίνεται ότι ζυγώνει. Μια ομάδα «σημιτικών» στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται εδώ και καιρό να δώσει νέο στίγμα και να προσδώσει νέα – ή και ανανεώσει, να επαναφέρει – την ταυτότητα του Σοσιαλιστικού κινήματος. Τουλάχιστον αυτό θα αποτελέσει τη βάση και το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενεργοποίησή της.
Κανείς δεν ονειρεύεται ένα ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό με βαθιά κεντροδεξιά ματιά. Ο τεχνοκράτης Σημίτης, δημιούργησε κατά την πολιτική και πρωθυπουργική πορεία του ένα … εσωστρεφές προφίλ, αντίθετο με την σουηδική αντίδραση απέναντι σε κάθε εξέλιξη, ακόμη και κρίση του Γιώργου Παπανδρέου.
Στελέχη του στενού «εκσυγχρονιστικού» μπλογκ, είδαμε ακόμη και σε ρόλο «λαγού» που μέσα από τις εκδηλώσεις των προθέσεών τους έβγαλαν τις ειδήσεις που δείχνουν προς ποια κατεύθυνση θα αναζητηθεί η λύση ισορροπίας στην Ιπποκράτους.
Γεύματα, δείπνα και συναντήσεις με μετριοπαθείς εκφραστές του Κινήματος, ακόμη και της Αριστεράς, αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς είναι το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Το μενού των συναντήσεων; η επιβεβαίωση των καλών σχέσεων που διατηρούν με τον Κώστα Σημίτη, αλλά και να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος, ή να ανοίξει τώρα για μια μετεκλογική συνεργασία.
Σαφώς, δεν υπολογίζουν σε μια εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ ώστε να εκ των υστέρων και εύκολα πια να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί στην δική του πολυκατοικία το μοναδικό πολιτικό μαγαζί-γωνία που εξακολουθεί να έχει «κίνηση». Την Αριστερά.
Από την άλλη μεριά το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζει σήμερα μεγάλη … δραστηριότητα και θα εξακολουθήσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς, είναι αποφασισμένο να ρίξει το χαρτί της συνένωσης και της συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του χώρου. Αυτό που θα χρεωθεί κυρίως ο Γιώργος Παπανδρέου από το στενό κύκλο των εκσυγχρονιστών είναι η διάσπαση του Κινήματος.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, θα κατακερματιστεί, όχι όμως μέσω των προσώπων του, ούτε μέσω των επιλογών του ίδιου του αρχηγού του, αλλά μέχρι τα μέσα του 2012 φαίνεται ότι πολλές εσωκομματικές τάσεις θα ωριμάσουν και θα οδηγηθούν στην …κεντροδεξιά ματιά του Σημίτη, για την οποία τόσο έχει κατηγορηθεί επί της πρωθυπουργίας του.
Η μετριοπαθής Αριστερά, θα είναι ίσως το μεγάλο κέρδος των εκσυγχρονιστών προκειμένου να επανέλθει στο προσκήνιο. Τα νήματα μπορεί να μην φαίνεται ποιος τα κινεί, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του Σημίτη ποτέ
Keywords
Τυχαία Θέματα