Σάλος στο Ελ Σαλβαδόρ για την άγρια δολοφονία διάσημου ιπποπόταμου - ΦΩΤΟ


Οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ένας ιπποπόταμος χτυπήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου, στο Ελ Σαλβαδόρ. Η επίθεση εναντίον του έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά οι φύλακες του ζωολογικού κήπου, δεν κατάφεραν να παρατηρήσουν τους τραυματισμούς του ιπποπόταμου μέχρι την Πέμπτη, καθώς ο ίδιος δεν άφησε ούτε στιγμή την πισίνα του από την ημέρα της επίθεσης. Τελικά, κατέληξε την Κυριακή. Άγνωστοι, του επιτέθηκαν με μεταλλικές ράβδους, μαχαίρια και πέτρες. Το σώμα του Gustavito, όπως ονομαζόταν το άτυχο ζώο, ήταν γεμάτο μώλωπες και πληγές. Ο Gustavito, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουατεμάλα, αλλά μεταφέρθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ πριν από 13 χρόνια.

Οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ εξέφρασαν τη λύπη και τη στεναχώρια τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι από αυτούς άφησαν μερικά λουλούδια στην πύλη του ζωολογικού κήπου.

«Εδώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους νεκρούς κάθε μέρα. Μας σκοτώνουν σαν τις μύγες, αλλά αυτό που έγινε ξεπερνά τα πάντα. Σκότωσαν ένα ζώο που μας διασκέδαζε» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας πλανόδιος πωλητής από το Ελ Σαλβαδόρ.

Το Ελ Σαλβαδόρ θεωρείται μία από τις πιο εγκληματικές χώρες του κόσμου όπου η βία και οι δολοφονίες, κυρίως από διάσημες βίαιες συμμορίες, σημειώνουν ανοδική τάση χρόνο με το χρόνο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Mauricio Ramirez Landaverde, ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπεύθυνων έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Πηγή: ΑΡ, Πηγή φωτο: La Secretaría de Cultura de la Presidencia, Reuters, EPA / El Salvador's Culture Ministry

Keywords
Τυχαία Θέματα