Προστασία του θρησκευτικού αισθήματος ζητά ο Μουσουλμανικός κόσμος

Με αφορμή την προβολή μιας αντι-ισλαμικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής, που προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες, οι υπουργοί Εξωτερικών των μουσουλμανικών χωρών, μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OCI), ζήτησαν σήμερα τη θεσμοθέτηση νόμων κατά της υποκίνησης στο “θρησκευτικό μίσος”…
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, οι 57 υπουργοί
του OCI υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδεικνύεται υπευθυνότητα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και ζήτησαν από τις κυβερνήσεις “να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα και δια νόμου, κατά ενεργειών που υποκινούν στο θρησκευτικό μίσος, στις διακρίσεις και στη βία”.
“Η ανησυχητική αύξηση ενεργειών που προσβάλλουν τις θρησκείες και κατά συνέπεια τους πιστούς αυτών, στο εξής έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου σε ομιλία του χθες στη Γενική Συνέλευση. “Είναι καιρός να εκληφθεί η προσβολή προς κάθε θρησκεία και τους πιστούς της ως ένα απεχθές έγκλημα και γρήγορα να ληφθούν μέτρα”.
“Αυτές οι ισλαμοφοβικές ενέργειες αντιβαίνουν στην ελευθερία της άσκησης της θρησκευτικής πίστης την οποία εγγυώνται διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ενέργειες αυτές συνιστούν βαριά προσβολή” για τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
“Αναγνωρίζουμε τη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης αλλά υπογραμμίζουμε πως πρέπει να διασφαλίζεται ότι ασκείται από όλους με υπευθυνότητα”, πρόσθεσαν οι υπουργοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα