Ποια ΔΕΚΟ γέμισε με διευθυντές για να λαμβάνουν οι υπάλληλοι το διευθυντικό επίδομα;

Από τη στήλη "Χαμαιλέων" του Euro2Day.gr

Κατά καιρούς αρκετοί αναρωτιούνται γιατί τα μέτρα περικοπής κόστους που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις μετά το 2009 δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Η απάντηση κρύβεται στη μικρή, αλλά σκανδαλώδη ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω.
Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών, μετά τον πολιτικό θόρυβο που δημιουργήθηκε από καταγγελίες ότι δεν υπήρξαν περικοπές σε όλες τις ΔΕΚΟ, ζήτησε από όλους τους δημόσιους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις
να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες μειώσεις.
Η διοίκηση της προς αποκρατικοποίηση εταιρείας δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα.
Οι μισθοί μειώθηκαν αναδρομικά από την 1η.1.2012. Ακούμε, όμως, ότι την ίδια στιγμή όπου περικόπτονταν οι μισθοί, αυξάνονταν τα διευθυντικά επιδόματα.
Και αυτό γιατί η διοίκηση, για να είναι αρεστή στο προσωπικό, αναβάθμισε δεκάδες υπαλλήλους σε διευθυντές! Έτσι λαμβάνουν πλέον διευθυντικό επίδομα, αναπληρώνοντας τη μείωση μισθού που υπέστησαν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 7-8 μήνες μετά τις μειώσεις οι δαπάνες μισθοδοσίας να υποχωρούν πολύ λιγότερο σε σχέση με τις προβλέψεις.
Όλα αυτά σε μια εταιρεία που, ενώ τζιράρει πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως, εμφανίζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια ζημιές, με αποτέλεσμα να έχει αρνητική καθαρή θέση 72 εκατ. ευρώ! Μόνο πέρσι οι μετά φόρων ζημίες ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός δε ότι εταιρεία περιλαμβάνεται στη λίστα των προς αποκρατικοποίηση και επομένως όσο περισσότερο βελτιωθούν τα μεγέθη της τόσο υψηλότερο τίμημα μπορεί να εξασφαλίσει το Δημόσιο δεν κάνει κανέναν στη διοίκησή της να ιδρώνει.
Μήπως τους ελέγχει στην πράξη και κανείς…
Keywords
Τυχαία Θέματα