Πλημμύρες-ρεκόρ και 5 νεκροί στο Τέξας


Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες πλήττουν από χθες το Τέξας των ΗΠΑ, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες και τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων.
Στο Χιούστον περισσότερα από 1000 σπίτια πλημμύρισαν και ο κυβερνήτης του Τέξας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Σήμερα δεκάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά και επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το ABC News,
που επικαλείται το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών στο Χιούστον, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα στην πόλη ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του σε τροχαίο στα περίχωρα της πόλης.
Επιπλέον, το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι ένας εκπαιδευτικός απεβίωσε στην κομητεία Ουόκερ και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην κομητεία Όστιν.
Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, ενώ το ύψος του νερού φτάνει σε ορισμένα σημεία τα 45 εκατοστά. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, δρόμοι έκλεισαν ενώ σε πολλές περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.
Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να προσεγγίσουν όσους πολίτες είναι εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα και κτίρια.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικά ανακοινωθέντα για ισχυρές καταιγίδες στο κεντρικό Τέξας, τη δυτική Λουιζιάνα και το Άρκανσο.
Keywords
Τυχαία Θέματα