π.Φιλόθεος: Ξέρω ομοφυλόφιλους στον Παράδεισο και Επισκόπους φραγκοφονιάδες


"Ξέρω αρκετούς ομοφυλοφίλους που βιώνουν τον Παράδεισο, πολύ περισσότερο από πολλούς Επισκόπους που είναι φραγκοφονιάδες". Με τα λόγια αυτά ο π.Φιλόθεος Φάρος απαντά στο ερώτημα εάν υπάρχει χώρος στην Εκκλησία και στον Παράδεισο για τους Ομοφιλοφίλους, ύστερα και από τις αφοριστικές δηλώσεις κάποιων Ιεραρχών με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την επέκταση του “Συμφώνου Συμβίωσης” και για τα ομόφυλα ζευγάρια. "Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι κρατικό θέμα", τονίζει σε συνέντευξή του.
Ιερέας με λόγο μεστό, χρωματισμένο από τη συσσωρευμένη εμπειρία της μακρόχρονης και πολυδιάστατης διακονίας του για τον άνθρωπο, δε διστάζει να αναφερθεί στην αντίδραση κάποιων συναδέλφων του κληρικών, με κριτική αλλά και αυτοκριτική διάθεση. "Ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλη αυτή η φασαρία είναι για να κρύψουμε το γεγονός ότι εμείς… και ερωτικά δεν είμαστε καθαροί από ρύπου» τονίζει και σε άλλο σημείο επισημαίνει: 'Όσο περισσότερο φωνάζουμε για κάποια αμαρτία τόσο περισσότερο έχουμε κρυφή ζωή".
Οι θέσεις του π. Φιλόθεου Φάρου, όπως τις αναπτύσσει στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Amen.gr και τον Νίκο Παπαχρήστου σίγουρα θα συζητηθούν και θα αποτελέσουν αφορμή διαλόγου….
Mεταξύ άλλων λέει…
Για τους κληρικούς επικριτές των ομοφυλοφίλων
Αυτοί οι κληρικοί που στρέφονται εναντίον των ομοφυλοφίλων έχουν υπόψη τους πόσους “ομοφυλόφιλους” γάμους έχουν τελέσει;
Για την πλεονεξία κάποιων Κληρικών
"Ένα τεράστιο ποσό μαύρου χρήματος κινείται στον χώρο της Εκκλησίας".
"Πολλοί από εμάς την έχουμε χρησιμοποιήσει την Εκκλησία για την καλοπέρασή μας. Άνθρωποι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, φτωχόπαιδα και ζουν σαν πρίγκιπες".
Για την αποτέφρωση των νεκρών
"Ο άνθρωπος που ζητάει αποτέφρωση είναι ένας άνθρωπος οργισμένος που πιστεύει ότι δεν έχει κάποιους να παρηγορήσει με το μνήμα του".
Διαβάστε περισσότερα στο amen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα