Ώρα να κάνουν ό,τι μας υποσχέθηκαν...

Το ελληνικό ζήτημα, που παραμένει σε εκκρεμότητα για την εκταμίευση των οφειλόμενων από τους δανειστές και την αναγνώριση της βιωσιμότητας του χρέους, αναμένεται να θέσει μετ’ επιτάσεως ο Αντώνης Σαμαράς στις επαφές που θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, τον πρόεδρο της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς και ομολόγους
του κρατών-μελών της Ένωσης.
Τα θέματα αυτά συζήτησε ο Έλληνάς πρωθυπουργός χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες του, με την διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τον κ. Ρόμπαϊ.
Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί» και ότι «οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει».
Πρόσθεσε, δε, ότι από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης. Επισήμανε δε χαρακτηριστικά, ότι «οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα