Ο Κραουνάκης γίνεται …9χρονος Βικτώρ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

ΠΡΩΤΟΣ σου «πρόδιδα»τον Αύγουστο πως ο Σταμάτης Κραουνάκης θα συνεργαστεί με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη στο ανέβασμα του«Βικτώρ, ή τα παιδιά εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, «ντύνοντάς» το με μουσικές και με τραγούδια και τώρα επανέρχομαι με extra hot είδηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου ο πολυσχιδής δημιουργός δεν θα έχει μόνο το ρόλο του μουσικού στην εν λόγω

άκρως φιλόδοξη δουλειά, αλλά θα κρατήσει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή! Κάνει ήδη πρόβες ως…Βικτώρ και «γίνεται» ο βασικός ήρωας του Βιτράκ,ένα υπερανεπτυγμένο εννιάχρονο αγόρι-θαύμα, το οποίο περνάει μέσα σε λίγες ώρες από την αθωότητα στη γνώση, αποκαλύπτοντας βίαια όλη την ψευτιά, τη σαθρότητα, τη σαπίλα της οικογένειας και της τάξης του και διαλύοντας τα πάντα γύρω του. Όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί ν΄αλλάξει τίποτα, στρέφεται στη μοναδική επιλογή που του απομένει: το θάνατο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα σπουδαίο έργο για την επανάσταση που πνίγεται μέσα στην πηγή της, για το θάνατο της αστικής τάξης, για την κατάρρευση του ψεύδους. Το έργο ορόσημο του σουρρεαλιστικού κινήματος που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τον Κάρολο Κουν κατά την περίοδο 1973-74, ανεβαίνει και πάλι στο Θέατρο Τέχνης και για πρώτη φορά παγκοσμίως ως μουσικό έργο σε λιμπρέτο και μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη. Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την υποσχόμενη αυτή παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης και φυσικά το ολοκαίνουργιο «στοίχημα»του Κραουνάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα