ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κραυγή απόγνωσης από τους γιατρούς...

Η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, έχουν αντανάκλαση άμεσα και στην λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Όσον αφορά τις κλινικές:Η Ογκολογική, μια από τις σημαντικότερες, που καλύπτει όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και την Δυτική Μακεδονία, υποβαθμίζεται ραγδαία. Από τους 7 ογκολόγους ειδικευμένους μένουν πιά 3 (ο ένας επικουρικός), και απομείνανε 3 ειδικευόμενοι μόνο.Η Αγγειοχειρουργική παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψ.ς γιατρών.
Το Ακτινολογικό αποδυναμώθηκε
απο επεμβατικούς ακτινολόγους.Στην Παθολογική κλινική λείπουν ειδικευόμενοι, και τον ρόλο τους αναλαμβάνουν Γενικοί γιατροί, με εξαντλητικές εφημερίες, που οδηγούν ακόμα και σε λιποθυμίες.Οι ελλείψεις αυτές στο άμεσο μέλλον θα οδηγήσουν και σε κλείσιμο ιατρείων.Την υποβάθμιση αυτή επιδεινώνει η λειψή χρηματοδότηση, και δεν υπάρχει κλιματισμός στις κλινικές και στα ΤΕΠ, χαλασμένα ασανσέρ, λειψή διατροφή των εφημερευόντων έως και ανύπαρκτη.Από την άλλη, παρά τις ελλείψεις υλικών, εμφανίζονται πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα, όταν υπάρχουν αντίστοιχα, πολύ φθηνότερα, που επιβαρύνουν τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Όλα αυτά συμβαίνουν με ανύπαρκτη διοίκηση. Ο διοικητής και η υποδιοικήτρια, έχουν παραιτηθεί, αλλά παραμένουν στην θέση τους.Είναι λοιπόν ευνόητο, ότι όλα τα παραπάνω, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες, όχι μόνο του νομού και της περιφέρειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που λόγω των μνημονιακών πολιτικών και την υποβάθμιση των Νομαρχιακών νοσοκομείων, συρρέουν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία. Αυτό φαίνεται τόσο στα ιατρεία, όσο και στα επείγοντα με τον διπλασιασμό σχεδόν της προσέλευσης ασθενών.Έχουν άμεσο αντίκτυπο στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, με την υπερεντατικοποίηση της εργασίας τους, τις σωματικές τους και ψυχικές τους αντοχές.Καιρός να σταματήσει η διάλυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.Ζητάμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να ολοκληρωθούν, για να λειτουργούν τα νοσοκομεία κάτω απο ανθρώπινες συνθήκες.Ζητάμε γενναία αύξηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, για την κάλυψη, όλων των αναγκών λειτουργίας των.
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΙΝΗ
http://epirusgate.blogspot.gr/2015/08/blog-post_236.html
Keywords
Τυχαία Θέματα