Η δήλωση του Μανιού για το "λεφτά υπάρχουν" που θα συζητηθεί


«Το 2009 η ρήση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» δεν ήταν ψεύτικη» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North98.

«Είχε ήδη συμφωνηθεί ένα δάνειο 40 δισ. από την προηγούμενη κυβέρνηση χαμηλότοκο, για κάποιο λόγο δεν το πήρανε. Σύμφωνα με ομολογία που είναι γραμμένη στα πρακτικά της βουλής ο κ. Σταϊκούρας, που είναι

πολύ σοβαρός πολιτικός, είχε πει ότι μετά το Φλεβάρη η κυβέρνηση δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Παραλάβαμε μια επί της ουσίας χρεοκοπημένη χώρα και την έχουμε στήσει στα πόδια της» ανάφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι περικοπές των συντάξεων είναι αναγκαστικό μέτρο που μας έβαλαν να το πάρουμε για να επιβιώσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τα μέτρα που μας επιβάλλονται προφανώς δεν θα είναι ρόδινα, θα θίξουν αρκετές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας. Θα μου πει κάποιος γιατί τα ψηφίζουμε και τα αποδεχόμαστε. Γιατί μπήκαν δύο, τρεις προϋποθέσεις : Όλα αυτά θα ισχύσουν εφόσον μπει στο τραπέζι, τώρα όχι πριν τις γερμανικές εκλογές, το ζήτημα του χρέους. Αν δεν υπάρξει μέσα στο 2017 μέσα, συμφωνία για το χρέος δεν ισχύουν ούτε τα μέτρα ούτε και τα αντίμετρα. Και μετά φτου και από την αρχή» επεσήμανε ο κ. Μανιός.

Ως προς την «ομάδα των 53» ο κ. Μανιός τόνισε: «Υπάρχει μια αντιφατική στάση. Δεν μπορεί εγώ ως Νίκος Μανιός μέλος της Κ.Ε. αν με πείσουν οτι έχουν δίκιο να καταψηφίσω την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και μετά από μια εβδομάδα για να μην έχω εκλογές να πάω στη βουλή και να ψηφίσω. Αυτό είναι μια αντίφαση, τουλάχιστον για τα 34 μέλη της Κ.Ε που είναι και βουλευτές. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα