Νικητής και στο θέατρο ο Βλοντάκης!


Όταν έχεις υπάρξει κορυφαίος σκόρερ και παγκόσμιος πρωταθλητής, όταν έχεις κερδίζει τα σημαντικότερα έπαθλα διεθνώς κι όταν στα σαράντα χρόνια σου -δες ...σαράντα καράτια!- εξακολουθείς να συναρπάζεις στο πόλο που υπηρέτησες μια ζωή, δεν μπορεί παρά με οτιδήποτε άλλο καταπιαστείς να παλέψεις με όλη σου τη δύναμη για τη νίκη, για το χρυσό!

Ο διακεκριμένος κορυφαίος πολίστας Αντώνης Βλοντάκης έχει μάθει να αγωνίζεται σκληρά και να κερδίζει τα «στοιχήματα» που βάζει, είτε αφορούν στον χώρο του, είτε αφορούν σε ό,τι άλλο τον κεντρίζει. Είχα δει τις καίριες επιδόσεις

του στο υποκριτικό του ντεμπούτο στη σειρά «Τρίχες» του Αλέξανδρου Ρήγα κι ομολογώ ότι τα είχε πάει περίφημα με την πολύτιμη αρωγή-καθοδήγησή του.

Όταν έμαθα -και το έγραψα πρώτος εδώ, στην Απαγορευμένη- ότι ετοιμάζεται να ανέβει και στο σανίδι, είχα μια μικρή ανησυχία για το δύσκολο εγχείρημά του, μια και η σκηνή δεν χαρίζεται και δεν σου δίνει τη δυνατότητα να «σώσεις» κάτι γυρίζοντας ξανά και ξανά το πλάνο.

Βλέποντάς τον να «σαρώνει» τη σκηνή του «Άλμα» στην γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις κωμωδία «Tres»του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, κατάλαβα πως ένας γεννημένος νικητής δεν μπορεί παρά να ’ναι παντού νικητής. Με ελάχιστες πρόβες και με την δυναμική συνδρομή του ικανού σκηνοθέτη Γιάννη Λασπιά και των συμπρωταγωνιστριών του Ιωάννας Σταυροπούλου, Δάφνης Μανούσου και Γεωργίας Σιακαβάρα, καταφέρνει όχι μόνο να σταθεί αξιοπρεπέστατα στη σκηνή απ’ την οποία δεν είχε την παραμικρή εμπειρία, αλλά να εντυπωσιάσει σε αυτή με αμεσότητα, μέτρο, συνέπεια, ευθυβολία. Είναι πολύ εύστοχος στις κωμικές σκηνές του και καίριος στις χαμηλές νότες, χωρίς στιγμή να “προδώσει” το μυστικό που κουβαλάει ο ήρωας που παίζει- θα το μάθετε πηγαίνοντας στο θέατρο Άλμα, δεν θα το αποκαλύψω, γιατί “καίγεται” όλο το έργο.

Πέραν της δεδομένης γοητείας του, διαθέτει μια ενέργεια εντυπωσιακή στη σκηνή και πείθει απόλυτα σε αυτό που του έχει ζητηθεί… Η αίσθηση που είχα φεύγοντας από το θέατρο είναι πως ο Αντώνης Βλοντάκης μπορεί να μείνει -αν το θελήσει φυσικά- στο θέατρο και να κερδίσει γόνιμο έδαφος σε αυτό. Ξέρει από γερές “προπονήσεις” και μπορεί να καταφέρει “νίκες” εντυπωσιακότατες. Για να δούμε…

ΠΑΜΕ στο έργο όμως. Τρεις καρδιακές φίλες από το σχολείο, που μόλις μπήκαν στα 40, η Ροθίο, η Νούρια και η Άντζελα, βρίσκονται μετά από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια, σ’ ένα reunion με απρόβλεπτη εξέλιξη. Μόνες και όχι τόσο ευτυχισμένες στην προσωπική τους ζωή, συνειδητοποιούν μέσα από την επανασύνδεσή τους πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε. Χωρίς να ‘χουν χρόνο για άλλο δράμα, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τ’ όνειρό τους: Να γίνουν και οι τρεις μητέρες, πριν να είναι πολύ αργά! Επειδή όμως ο ιδανικός σύντροφος και πατέρας δεν έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίζουν να βρουν οι ίδιες τον τέλειο άντρα και να τον πείσουν να τους χαρίσει μερικά… σπερματοζωάρια!

Η αναζήτηση ξεκινά και o τέλειος άντρας εντοπίζεται. Όμορφος, ψηλός, μελαχρινός, έξυπνος, ο Κάρλος έχει τον ιδανικό γενετικό συνδυασμό. Το μόνο που μένει είναι να μπορέσουν να τον πείσουν να τους δώσει τα σπερματοζωάρια του, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, ώστε να μείνουν έγκυες και οι τρεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά οι τρεις τους σαν αδερφάκια… Τι θα γίνει όμως στη διαδρομή; Θα καταφέρουν το στόχο τους; Θα το μάθετε βλέποντας το “Tres” στην Β’ σκηνή του θεάτρου “Άλμα”-το ραντεβού δίνεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Την εύρυθμη παράσταση σκηνοθετεί με κέφι ο Γιάννης Λασπιάς σε μετάφραση του Δημήτρη Ψαρρά και καίριες επιδόσεις έχουν σε αυτή οι ικανές Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου και Γεωργία Σιακαβάρα-η καθεμιά τους έχει γερές σκηνές και όλες μαζί έχουν γερή «χημεία» πλάι στον Αντώνη Βλοντάκη. Πρόκειται για συμπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών και της Square Theatre Company.

Keywords
Τυχαία Θέματα