Νέους αγώνες με την Λ. Κατσέλη και τον Χ. Καστανίδη...

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τον Οκτώβρη του 2009 ο Ελληνικός λαός άκουσε συγκεκριμένα επιχειρήματα, αποδέχτηκε συγκεκριμένες υποσχέσεις και έδωσε συγκεκριμένη εντολή στο ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί το μέλλον του με δεσμευτικό σημείο αναφοράς την απονομή δικαιοσύνης και την ανάπτυξη για όλους.
Δυόμιση χρόνια μετά, το σύνθημα «πάμε» μεταλλάχτηκε στην παραδοχή «χαθήκαμε». Όταν την άνοιξη του 2010 κληθήκαμε να ...
διαλέξουμε σ’ ένα βράδυ αν οι Έλληνες θα χάσουν τα πάντα ή θα κερδίσουν χρόνο, ψήφισα υπέρ
του να κερδίσουμε χρόνο και να βρούμε δρόμο διαφυγής από το εφιαλτικό αδιέξοδο.
Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μονόδρομο που μας απομάκρυνε από τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογική μας δέσμευση για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Έπρεπε να πάρω μια απόφαση και την πήρα με αίσθημα ευθύνης γιατί η Πατρίδα υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν από μας και πρέπει να παραδοθεί ακέραια και στις επόμενες γενιές.
Την πήρα το βράδυ που καταψήφισα την πολιτική του δεύτερου μνημονίου υπακούοντας στο συνταγματικό μου καθήκον να ψηφίζω ελεύθερα υπέρ του λαϊκού συμφέροντος.
Με αυτά τα δεδομένα το δίλημμα δεν είναι με ποια ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης, αλλά με ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά, όπως το ’81, το πάθος, τη δύναμη, τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Έλληνα για πρόοδο και αλλαγή.
Σ’ αυτό το δίλημμα απάντησα με την απόφασή μου να δώσω τους νέους αγώνες μέσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.
Από αύριο το πρωί οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά και ασυμβίβαστα. Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ο σοσιαλισμός και η δημοκρατία έχουν τις απαντήσεις για το αύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα