«Να είναι υπομονετικός ο ΠΑΟΚ»


Υπομονή και να μην βιαστεί… Αυτές είναι κάποιες από τις συμβουλές του Μανουέλ Μασάδο στον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ στους ομίλους του Europa League.
Ο Μασάδο, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο του Άρη στο παρελθόν, είναι προπονητής της Νασιονάλ Μαδέιρα η οποία αντιμετώπισε την ομάδα της Λευκορωσίας στα προκριματικά.
Αυτός μίλησε στα “ΣΠΟΡ του Βορρά” για την μεθαυριανή αντίπαλο του “Δικεφάλου του Βορρά
και ανέφερε:
Για την εικόνα που έχει για την Ντιναμό Μινσκ:
“Είναι ένας καλός και πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Εχοντας δουλέψει ατην Ελλάδα τη σεζόν 2011-12 μπορώ να πω ότι αν η Ντιναμό βρισκόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν μεταξύ 4ης και 6ης θέσης. Αυτό που την κάνει πιο επικίνδυνη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι έχει δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια, καθώς το πρωτάθλημα Λευκορωσίας έχει φτάσει στα πλέι οφ του και έχει δουλέψει περισσότερο ως ομάδα. Εχει πολύ καλά στοιχεία και δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να την υποτιμήσει. Στην Ελλάδα η Ντιναμό Μινσκ θα ήταν μία ομάδα που θα πάλευε για την είσοδο της στα πλέιο οφ…”
Για το αν ο Ουντότζι είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της:
“Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Ντιναμό. Βελτιώθηκε πολύ από τότε που τον θυμάμαι στην Ελλάδα. Έχει ταχύτητα και πολύ καλά τελειώματα. Ξέρει να παίζει εξαιρετικά στο ένας με έναν και η καλή τεχνική του κατάρτιση σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, τον βοηθάνε να δημιουργεί φάσεις και μόνος του. θέλει σίγουρα μεγάλη προσοχή”.
Για το αν επηρεάζει την Ντιναμό το γεγονός ότι στην Ευρώπη έχει ως έδρα το γήπεδο της Μπάτε Μπορίσοφ:
“Όχι, δε μου φάνηκε να επηρεάζεται από αυτό. Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα που προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο με οργανωμένες επιθέσεις και εντός αλλά και εκτός έδρας. Αυτό που αλλάζει είναι ίσως ο σχηματισμός της όταν παίζει εκτός έδρας. Κόντρα σε εμάς, στην έδρα της έπαιξε 4-3-3 ενώ όταν ήρθε στην Πορτογαλία προτίμησε το 3-4-3 το οποίο ουσιαατικά γίνεται 5-4-1 όταν αμύνεται. Αλλά επειδή είχα παρακολουθήσει και άλλα παιχνίδια της το 4-3-3 κάποια φορές είναι 4-2-3-1 ή 4-1-4-1″.
Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ περισσότερο:
“Ό ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πολλά πράγματα και κυρίως δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ντιναμό. Είναι καλή και συμπαγής ομάδα και οι παίκτες της έχουν μάθει να παίζουν καλά μαζί. Ξέρουν καλά τους ρόλους τους και βγάζουν καλή χημεία. Εχουν αυτογνωσία και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο για να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτό που κάνει πιο επικίνδυνη την Ντιναμό Μινσκ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι έχει δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια. Έχει ομοιογένεια, καλή οργάνωση και καλή χημεία. Προτιμάει να επιτίθεται οργανωμένα. Οι παίκτες ξέρουν τους ρόλους τους και κινούνται καλά στους χώρους και χωρίς την μπάλα. Δεν κάνουν μακρινές μπαλιές από την άμυνα, αλλά προτιμούν να παίζουν και παίζουν οργανωμένα και με υπομονή. Δεν έχουν όμως τόσο καλό πρέσινγκ και αμυντικά έχουν κενά”.
Για τη συμβουλή που θα έδινε στον ΠΑΟΚ:
“Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να είναι υπομονετικός, να μην βιαστεί στο παιχνίδι, καθώς η Ντιναμό είναι επικίνδυνη ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου και γι” αυτό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη”.
Πηγή: sport-fm.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα