Μυστήριο με τη νέα ανακάλυψη της NASA - Τι θα ανακοινώσει στις 14 Δεκεμβρίου - ΒΙΝΤΕΟ


Η NASA ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου προκειμένου να δημοσιοποιήσει μια «σημαντική ανακάλυψη» που έκανε το τηλεσκόπιο Κέπλερ και το διαδίκτυο έχει ήδη πάρει φωτιά.
Το Κέπλερ είναι το τηλεσκόπιο, που αναζητά εξωπλανήτες που είναι πιθανό να φιλοξενούν οποιαδήποτε μορφή ζωής, ενδεχομένως και ειδών εξελιγμένων εξίσου ή και περισσότερο από τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τη Nasa, η μεγάλη ανακάλυψη που θα ανακοινωθεί επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος
τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα που συνέλεξε το Κέπλερ και παρουσίασε τα σημαντικά αποτελέσματα.
Κι ενώ η Nasa κρατά καλά φυλαγμένο το μυστικό της, φουντώνουν οι φήμες πως πρόκειται για την ανακάλυψη μιας νέας Γης, δηλαδή ενός πλανήτη που φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής. Αυτό συμπεραίνεται από την ίδια της αποστολή του Κέπλερ, το οποίο από το 2009 αναζητά κατοικήσιμους πλανήτες.
Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή.
Δείτε το βίντεο από την Daily Mail:
Keywords
Τυχαία Θέματα