Μίνι Eurogroup για την Ελλάδα: Δεν επιστρέφει η Τρόικα στην Αθήνα

«Δεν γυρίζει η τρόικα στην Αθήνα», σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real.gr , Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε μίνι Eurogroup, που συγκάλεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ πριν την συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην άτυπη συνεδρίαση διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η διαφωνία
μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συζητήσεις στο μίνι Eurogroup, στο οποίο συμμετείχαν οι έλληνες υπουργοί και οι επικεφαλείς των δανειστών. Παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αφού ενημερώσει πρώτα τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ΕΕ.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του euro working group Τόμας Βίζερ, ο Επίτροπος Π.Μοσκοβισί, ο Γενικός Διευθυντής της DGECFIN Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, ο Πόουλ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου από πλευράς ΔΝΤ, Ο Κλάους Ρέγκλιγκ, ο Ρόλφ Στράους και ο Νικόλο Τζιαμαρόλι από τον ESM και ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος, ο επικεφαλής του σώματος οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γ.Χουλιαράκης και η Υπουργός Εργασίας Ε.Αχτσιόγλου.
Οι θεσμοί και οι εταίροι ζητούν από την ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως περιγράφηκαν στην προηγούμενη συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου. Πηγή του ευρωσυστήματος εκτιμά ότι η δέσμευση πρέπει να είναι πολύ ισχυρή για να επιτραπεί η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, κάτι που προφανώς δεν έγινε.
Πηγή: real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα