Μιχελογιαννάκης: «Να δώσει διευκρινίσεις ο Βαρουφάκης για ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, χρέος και φυσικό αέριο...»

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, χρέος και φυσικό αέριο, θέλουν διευκρινίσεις»

ΟΣΕ: Ο κύριος Βαρουφάκης είπε, επειδή είναι ζημιογόνος τον δίνει με 1€, αρκεί να αξιοποιηθεί. Διαφωνώ παντελώς με τη λογική αυτή, ο ΟΣΕ έχει μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό δημόσιο που είναι και οφειλέτης του, λειτουργεί
με πολιτικά κριτήρια και αξιολογείτε με επιχειρηματικά, τα τεράστια χρέη του κράτους στον ΟΣΕ, το να μη χρηματοδοτεί το δημόσιο τις προγραμματικές συμφωνίες και το τροχαίο υλικό, έφτασαν τον ΟΣΕ να είναι ζημιογόνος. Προς Θεού, όχι ξεπούλημα του ΟΣΕ και αποκατάσταση των υποχρεώσεων του κράτους προς αυτόν.

ΟΠΑΠ: Ο κύριος Βαρουφάκης είπε ότι, ενώ είναι κακή ιδιωτικοποίηση, δεν την ανατρέπω, ας κάνει μια σύγκριση, των εσόδων από τις νοικοκυρές συκοφάντες και την λοταρία των αποδείξεων και θα δει ποιος προσφέρει περισσότερα.

ΧΡΕΟΣ: Ο κύριος Βαρουφάκης είπε, όχι κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά ανταλλαγή ομολόγων, κατανοώ ότι ο κύριος Βαρουφάκης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να το λέει αυτό, αλλά όλοι εμείς εκλεχτήκαμε με την φράση «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Ο κύριος Βαρουφάκης είπε, ότι δεν του αρέσει η μονοπωλιακή αγορά του φυσικού αερίου, πάλι του υπενθυμίζω ότι η ενεργειακή πολιτική, είναι εθνική πολιτική και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια είναι ψηφισμένες από τον Ελληνικό λαό

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου Κρήτης
Keywords
Τυχαία Θέματα