«Μετέωρα» αφήνει η Apple τα παλαιότερα μοντέλα iPhone και iPad

14:55 8/6/2017 - Πηγή: Press-gr


Το νέο iOS θα λειτουργεί μόνο σε συσκευές 64-bit, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια θα σταματήσουν να δουλεύουνΕκτός από τα νέα iMac, iPad Pro και MackBook, η Apple ανακοίνωσε χθες - κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών WWDC στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια - τη διάθεση του νέου λειτουργικού της συστήματος iOS 11.
Το νέο iOS θα λειτουργεί μόνο σε συσκευές 64-bit, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια θα σταματήσουν να δουλεύουν.Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η νέα έκδοση του iOS θα διαθέτει μια νέα διεπαφή (interface) και επανασχεδιασμένο App Store, ταυτόχρονα ωστόσο θα καταργεί την υποστήριξη για συσκευές και εφαρμογές στα 32-bit. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων iPhone 5 και 5C δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού, τόσο για νέες λειτουργίες όσο και για διορθωτικά ασφαλείας. Το iPad 4 θα σταματήσει επίσης να λαμβάνει ενημερώσεις.
Παράλληλα όμως, οι κάτοχοι νεότερων εκδόσεων των iPhone και iPad, μεταξύ των οποίων του iPhone 7 και των νέων iPad, θα αντιμετωπίσουν επίσης πρόβλημα, αφού ορισμένες εφαρμογές που λειτουργούν στα 32-bit και δεν είναι κωδικοποιημένες να λειτουργούν στα 63-bit θα σταματήσουν να δουλεύουν από τη στιγμή που η συσκευή αναβαθμιστεί στο νέο λειτουργικό σύστημα της Apple.
Το iOS 11 αναμένεται να γίνει διαθέσιμο ως δωρεάν ενημέρωση περί τα τέλη του καλοκαιριού.
Keywords
Τυχαία Θέματα