Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου Νο 3‏: Μετά από τις παραστάσεις στη Βουλή όλοι θα βγαίνουν στο Γυαλί!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση
e-mail: [email protected]

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών στα γραφεία μεγάλου καναλιού προσκλήθηκαν εσπευσμένα ανώτερα κομματικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να λάβουν οδηγίες για το νέο καθεστώς των ΜΜΕ.
Οι καναλάρχες σε αυστηρό τόνο κατέστησαν σαφές στους καλεσμένους τους ότι θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν να λένε όλες αυτές τις Αριστερές ανοησίες περί αγοράς των τηλεοπτικών συχνοτήτων και φορολογίας των εσόδων τους από τις διαφημίσεις γιατί αυτοί ασκούν
το λειτούργημα της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης των πολιτών προς όφελος πάντα της εκάστοτε εξουσίας.
Δήλωσαν δε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώσουν αλλά αντιθέτως θα πρέπει να ξανάδανειοτήθουν με την μέχρι τώρα πρακτική δηλ. αυτή του Δανεικά και Αγύριστα.
Επίσης είπαν ότι για να συνεχίσουν να μεταδίδουν τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων αλλά και για να προβάλλουν κάποιους "τενεκέδες υποψήφιους" που εν συνεχεία ως βουλευτές λένε πάντα Ναι σε ΟΛΑ απαιτούν εδώ και τώρα να τους χορηγηθούν κονδύλια από τα ΕΣΠΑ για να κάνουν ένα ακόμη σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο (με προδιαγραφές Αττικής οδού) από την κάτω Ραχούλα ως την Άνω Παναγιά.
Μάλιστα υποσχέθηκαν ότι οι γηγενείς κάτοικοί των γύρω περιοχών θα μπορούν να πληρώνουν τα διόδια με αγροτικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί, κρέας, μαλλί, σύκα, σταφύλια κ.α τα οποία εν συνεχεία θα πωλούν σε λογικές τιμές οι υπάλληλοι των διοδίων στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι αν επιθυμούν θα μπορούν να τα λαμβάνουν και ως ρέστα!
Εν συνεχεία πήρε το λόγο το δημιούργημα και νόμιμος εκπρόσωπος τους στο Κοινοβούλιο ο γνωστός κ. Σταύρος ο οποίος είπε ότι για να συνεχιστεί η προσοδοφόρα συνεργασία θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην αλληλοκατανόηση των προβλημάτων και των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα πρότεινε ότι όπως μπήκαν στην πολιτική δημοσιογράφοι, όπως Αυτός, ο Κουίκ, ο Βαρεμένος, ο Κύρτσος κ.α θα πρέπει να μπουν και κάποιοι Πολιτικοί στους χώρους των media και του θεάματος.
Στο σημείο εκείνο ακούστηκε το χαμηλόφωνο σχόλιο ενός αστυνομικού από την ασφάλεια του ο οποίος είπε πως "Έχει να πέσει πολύ γέλιο αφού τα Νούμερα θα μάχονται για τα νούμερα της τηλεθέασης".
Εκεί πήρε το λόγο η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις για την πρόταση αυτή και ο κ. Σταύρος συνέχισε την λεπτομερή ανάλυση των σκέψεων του.
"Ακούστε κ. Γεροβασίλη επειδή τελευταία παρακολουθούσα το στυλ σας δηλ. το πως ακολουθούσατε τον κ. Τσίπρα στις διάφορες πεζές μετακινήσεις του θα μπορούσατε κάλλιστα να κάνετε μία εκπομπή στην οποία θα λανσάρατε νέους τρόπους βαδίσματος στις γυναίκες οι οποίες θέλουν να δείχνουν σεβασμό και αφοσίωση στον σύζυγό τους, στον διευθυντή τους, στον πρόεδρο τους κ.α δηλ. τρία με πέντε μέτρα πίσω τους με το περπάτημα της χήνας, της πάπιας, του πιγκουίνου, του συγκαμμένου ....!
Εκεί πετάχτηκε ο κ. Καμμένος ο οποίος ρώτησε ""Εγώ τι θα κάνω εγώ".
-Μην ανησυχείς Πάνο εσύ ως πολυταξιδεμένος υπουργός θα αναλάβεις την εκπομπή "Μένουμε Ευρώπη κι ας είναι η Πίτσα τόση .i.

-Μα τι σχέση έχει η λέξη Πίτσα?
Αναφώνησε γεμάτος απορία ο κ. Καμμένος.
-Να είσαι βέβαιος Πάνο ότι όλοι θα καταλάβουν την αλληγορική της σημασία και θα γλυτώσουμε και το πρόστιμο του ΕΣΡ.
Συνεχίζω όμως με ένα άλλο παράδειγμα
ο κ. Φίλης ας πούμε θα μπορούσε να διαφημίζει μεθόδους διαίτης για τους υπέρβαρους τηλεθεατές και στο τέλος της κάθε εβδομάδας σε απευθείας μετάδοση με την γεφυροπλάστιγγα των φορτηγών στο Πειραιά να γίνονται τα ζυγίσματα και όποιος έχει χάσει τα περισσότερα κιλά να κερδίζει ένα δωρεάν γεύμα μέχρι σκασμού στο σουβλατζίδικο του Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι.
Τώρα που το σκέφτομαι αυτή την εκπομπή θα ήταν ιδανικό να την έκαναν από κοινού με τον Πάγκαλο ο οποίος όμως δυστυχώς στην παρούσα φάση είναι εκτός Κοινοβουλίου.

"Ο Αλέξης ο Αλέξης" φώναξαν όλοι εν χορώ "τι θα κάνει ο Αλέξης".
-Αγαπητοί μου για τον Πρόεδρο έχω την καλύτερη εκπομπή που έχει σχέση και με το επάγγελμα του δηλ. αυτό του Πολιτικού μηχανικού αλλά και για να υποστηρίξει ενεργά μία από τις τελευταίες του δηλώσεις.
Λοιπόν ο κ. Τσίπρας φορώντας και το ειδικό κασκέτο του εργοταξίου θα επισκέπτεται τις πεδιάδες, τις παραλίες τα βουνά και τα λαγκάδια και σε απευθείας σύνδεση με το τηλεοπτικό κοινό θα συμβάλει στην ευκολότερη και γρηγορότερη μετακίνηση όλων μας στην ενδοχώρα δηλ. θα ανοίγει δρόμους εκεί ... που δεν υπάρχουν!!!
Υποσημείωση
Η τυχόν ταύτιση προσώπων και γεγονότων με το παραπάνω αφήγημα (το οποίο είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας) είναι εντελώς τυχαία!
Keywords
Τυχαία Θέματα