Μέχρι τον Απρίλιο η προθεσμία υπαγωγής δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη

19:27 6/2/2016 - Πηγή: Press-gr
Προθεσμία 45 ημερών δόθηκε για την υπαγωγή των δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου μέχρι τον Απρίλιο, υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτησης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης στην ΕΡΤ, η προθεσμία δόθηκε
προκειμένου οι τράπεζες να έχουν τον αναγκαίο χρόνο να εκδώσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. «Δώσαμε μια παράταση πάνω από 45 μέρες. Θα φτάσει το χρονικό περιθώριο. Η νέα προθεσμία απαντά σε αυτό που λένε οι τράπεζες ότι δηλαδή έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στα αιτήματα» είπε ο κ. Παπαδεράκης.

Όπως είπε ακόμμη ο κ.Παπαδεράκης «μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, περίπου 25.000 δανειολήπτες».

«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών» ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τις τράπεζες.

«Αναζητούμε το πλαίσιο του ... συνεργάσιμου τραπεζίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφερόμενος στις προσπάθειες της γενικής γραμματείας Εμπορίου να διαμορφώσει όρους καλής συνεργασίας των δανειοληπτών με τις τράπεζες. Ουσιαστικά, όπως εξήγησε, η προσπάθεια αυτή αφορά την καλύτερη επικοινωνία των κρατικών αρχών με τις τράπεζες και την τήρηση από τα πιστωτικά ιδρύματα του κανονιστικού πλαισίου που αφορά ένα ευρύ φάσμα εργασιών (χρεωστικές κάρτες, χρεώσεις, έκδοση δικαιολογητικών κτλ).
Keywords
Τυχαία Θέματα