ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ καραμανλικοί και μητσοτακικοί...

19:57 9/1/2018 - Πηγή: Press-gr
Ακονίζουν για τα καλά πλέον τα μαχαίρια τους καραμανλικοί και μητσοτακικοί στη ΝΔ, με αφορμή το θέμα των Σκοπίων. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι –Κ. Καραμανλής και Κ. Μητσοτάκης- έχουν πάρει θέσεις και προετοιμάζονται για τη σύγκρουση… Σύγκρουση όμως με ποιο περιεχόμενο; Ποια είναι η αιτία και γιατί το Σκοπιανό είναι μόνο η αφορμή; Είναι η αφορμή για τον πολύ απλό λόγο ότι και οι δύο έχουν αποδεχτεί και έχουν «υπογράψει» στην πραγματικότητα τη σύνθετη ονομασία:

-Ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός από το 2008 όταν πήγε στο Βουκουρέστι με την Ντόρα Μπακογιάννη υπουργό Εξωτερικών και τη σύμφωνη γνώμη σχεδόν όλων των κομμάτων της τότε Βουλής.
-Ο Μητσοτάκης όχι μόνο συντάσσεται από τότε με την άποψη αυτή ως βουλευτής αλλά είναι και τμήμα της «κληρονομιάς» από τον πατέρα του που προωθούσε το ξεπούλημα του ονόματος ως πρωθυπουργός από το 1992…
Επί της ουσίας λοιπόν δεν τους χωρίζει κάτι. Αυτό που τώρα ξεκινά είναι ένας νέος -και πιο άγριος- γύρος αναμέτρησης για τον εσωκομματικό έλεγχο της ΝΔ. Ο καβγάς πολύ απλά γίνεται όχι γιατί διαφωνούν μεταξύ τους για την προδοσία αλλά διότι:
-Ο Μητσοτάκης θέλει να εξουδετερώσει και να στείλει στη «σύνταξη» τον Καραμανλή…
-Ο Καραμανλής έχει βάλει μπροστά σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη…

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητσοτάκης συγκαλεί σήμερα την ολομέλεια των γαλάζιων τομεαρχών τυπικά για να εγκαινιάσει τη λειτουργία της μετά την είσοδο της νέας χρονιάς και να κηρύξει την έναρξη της «άτυπης προεκλογικής περιόδου». Ο πραγματικός λόγος όμως είναι το σκοπιανό. Αυτό που επιδιώκει είναι να εξασφαλίσει τη στήριξη τουλάχιστον των περισσοτέρων στη μέχρι τώρα στάση του ώστε να φανεί ότι έχει και τον «έλεγχο» απέναντι στην καραμανλική πτέρυγα.

Από την άλλη πλευρά, οι καραμανλικοί –που μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι περισσότεροι- έχουν αρχίσει να τον κατηγορούν για τους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων και συγκεκριμένα να λένε ότι έκανε δύο λάθη:
Το ένα ότι έδωσε βάρος στο ζήτημα της δεδηλωμένης, κάτι που κατ’ αυτούς δεν ταιριάζει με την «υπευθυνότητα» που πρέπει να δείχνει για τα εθνικά θέματα η ΝΔ.
Το δεύτερο και πιο σημαντικό ότι δεν έπρεπε να βγει και να συνταχθεί άνευ οποιαδήποτε άλλης προϋπόθεσης με τη «σύνθετη ονομασία».
Αυτό το τελευταίο είναι βέβαια λίγο κουφό να το λέει η καραμανλική πτέρυγα αλλά, είπαμε, το παιχνίδι είναι πρωτίστως εσωκομματικό και κλιμακώνεται σε μια φάση που ο Κούλης φαίνεται ότι δεν τραβάει…
Η …ντρίμπλα την οποία προσπαθούν να κάνουν οι άνθρωποι του Καραμανλή, για να «συμβιβάσουν» το 2008 με το σήμερα, είναι ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες από τότε και επομένως πρέπει να αλλάξει πλέον στάση και η Ελλάδα . Την καινούργια «γραμμή» ανέλαβε να μεταφέρει προς τα έξω και ένας από τους καραμανλικούς ιπποκόμους, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται σε λάθος βάση, δεν μπορεί να πας στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης από εκεί που το άφησες το 2008 την ώρα που η συμβιβαστική πρόταση του 2008 δεν έγινε αποδεκτή από τη γείτονα».
Βεβαίως, όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό είναι ένας πολιτικαντισμός. Υποτίθεται ότι ζητούν πιο σκληρή στάση από την ελληνική πλευρά, αφού άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά συνεχίζουν να αποδέχονται τη σύνθετη ονομασία που είναι και το μείζον ζήτημα, η μήτρα της προδοσίας. Άρα η κοροϊδία πάει κι από αυτούς σύννεφο…

Ο ίδιος ο Βούδας της Ραφήνας επιλέγει προσωπικά, μέχρι τώρα, τη σιωπή. Έχει δώσει εντολή να βγαίνουν σταδιακά οι δικοί του άνθρωποι και βουλευτές, να μεταφέρουν αυτή τη γραμμή και να φθείρουν, όσο πάει, τον Μητσοτάκη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πάνε να δημιουργηθούν δύο μπλοκ, το … «πατριωτικό» και το … «ρεαλιστικό». Μόνο που και τα δυο είναι ψεύτικα και η σύγκρουσή τους είναι καθαρά για εσωκομματικούς λόγους. Με αυτή γραμμή, μάλιστα, οι καραμανλικοί προσπαθούν να «προλάβουν» και τον Σαμαρά που σχεδιάζει να «κινηθεί» κι αυτός. Όλοι τους έχουν όμως δεχθεί ήδη τη σύνθετη ονομασία και είναι αργά για δάκρυα, κροκοδείλια και μη. Το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών και το πώς θα «φάει» ο ένας τον άλλο τους ενδιαφέρει και τίποτε άλλο...
Μ. Γιαλούρος
Keywords
Τυχαία Θέματα