Λαμία: Την Δευτέρα το μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στο «Νέο Λύκειο»



Για την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου προσδιορίσθηκε τελικά το μαθητικό συλλαλητήριο των σχολείων της Λαμίας...

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την κινητοποίηση που είχε αρχικά αποφασισθεί για την Πέμπτη 30 Οκτώβρη προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση.

Το πρωί της Παρασκευής μαθητές του 1ου Λυκείου μοίρασαν σχεδόν σε όλα τα Λύκεια της Λαμίας και το σχετικό φυλλάδιο με τα αιτήματα και το κάλεσμα σε συμμετοχή.

Μέσα
στο γενικότερο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε όλη την χώρα, οι μαθητές της Λαμίας διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο Νέο Λύκειο.

Στο κείμενο μάλιστα που έχει αναρτηθεί στο Facebook οι διοργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν ότι το νέο σύστημα θέλει τους μαθητές πειραματόζωα, σύγχρονους σκλάβους, τεχνίτες χωρίς μόρφωση και δικαιώματα.

Το νέο Λύκειο υποστηρίζουν, ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια ενώ εξαιτίας της τράπεζας θεμάτων το ποσοστό αποτυχίας ξεπέρασε το 30% .

Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής και στους γονείς αλλά και στους καθηγητές.
Ένα πανό με σύνθημα «Το σχέδιό τους είναι σχολεία μαγαζιά με γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά» είναι η κεντρική φωτογραφία της σελίδας που έχει ανέβει στο Facebook.

Η συγκέντρωση των μαθητών θα γίνει στις 12 στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία σε όλες τις πλατείες ενώ υπάρχει η σκέψη να φτάσει μέχρι τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας στην οδό Κύπρου
Το συλλαλητήριο της Δευτέρας αποφασίσθηκε προκειμένου να λήξουν οι καταλήψεις που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτώβρη και είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν και μαθητές του 1 ου ΕΠΑΛ.

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια στις 20 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπτύσσεται μια νέα κίνηση για πανελλαδικές καταλήψεις σχολείων.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα