Κρεμούν ανάποδα πρίγκιπες στη Σαουδική Αραβία για να τους βασανίσουν


Από σκληρή ανάκριση λέγεται ότι περνούν οι πρίγκιπες και οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διαφθοράς, την οποία κήρυξε ο ισχυρός άνδρας της χώρας, πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται ανώνυμη πηγή από το βασίλειο, ο 32χρονος πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν προσέλαβε μισθοφόρους από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία

ασφάλειας Blackwater, οι οποίοι κρεμούν ανάποδα τους κρατούμενους και τους δέρνουν.

Για παρουσία της Blackwater στο Ριάντ γίνεται λόγος και στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και η διάδοχος εταιρεία της, η Academi διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο καθώς και ότι μέλη του προσωπικού της κάνουν βασανιστήρια, αφού, όπως λέει, κάτι τέτοιο είναι παράνομο για Αμερικανούς πολίτες οπουδήποτε στον πλανήτη.

Σύμφωνα με την πηγή της Daily Mail ο Μπιν Σαλμάν προτίμησε να περιφρουρούν ιδιωτικοί φύλακες τους κρατούμενους στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz Carlton της πρωτεύουσας και όχι αστυνομικοί που τους γνώριζαν και τους χαιρετούσαν μια ζωή.

Λέει ακόμη ότι ο πρίγκιπας διάδοχος μετέχει προσωπικά σε κάποιες από τις ανακρίσεις υποβάλλοντας ο ίδιος ευγενικά τις ερωτήσεις όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα κι όταν αποχωρεί, μπαίνουν μέσα οι μισθοφόροι και χαστουκίζουν, προσβάλλουν, κρεμούν ανάποδα και βασανίζουν τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μπιν Σαλμάν έχει ήδη κατασχέσει πάνω από 194 δισ. δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων καθώς και περιουσιακά τους στοιχεία..

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης σε πρόσφατο άρθρο τους ανέφεραν τις μαρτυρίες ενός γιατρού σε νοσοκομείο του Ριάντ κι ενός Αμερικανού αξιωματούχου ότι 17 από τους κρατούμενους κρατούμενοι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο πάμπλουτος ανιψιός του βασιλιά, πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, με προσωπική περιουσία 17 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Πηγή: real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα